Ingredientul vedetă din morcovi este betacarotenul, compusul organic care dă legumelor nuanța portocalie.

Cu siguranță consumi frevent morcovi, mai ales că majoritatea mâncărurilor au la bază aceste legume. Însă, în timpul procesului de gătire, se pierde o cantitate importantă de betacaroten, vitamine și minerale. Prin comparație, sucul de morcovi neprocesat păstrează toți nutrienții și substanțele benefice din legume. Tocmai de aceea trebuie să consumi regulat această băutură. Dacă nu îi cunoști toate beneficiile, ți le spunem noi.

1. Reglează glicemia și te ajută să slăbești

Sucul de morcovi are un indice glicemic mediu (40) și, grație carotenoidelor, reglează nivelul de zahăr din sânge. Prin urmare, îți va conferi o energie constantă și va preveni apariția senzației de foame câteva ore bune. Sucul de morcovi este sățios și te ajută să ai un metabolism harnic, ceea ce înseamnă că poți slăbi armonios.

2. Scade riscul de cancer

Betacarotenul din sucul de morcovi este transformat în vitamina A în organism, iar studiile arată că această vitamină este un antioxidant foarte puternic și poate combate radicalii liberi responsabili pentru declanșarea anumitor tipuri de cancer, printre care cel de piele și cel de sân.

3. Îți înfrumusețează părul

Deficiența de vitamina A se observă cel mai ușor la nivelul părului. Acesta își pierde strălucirea și devine excesiv de uscat. Consumă suc de morcovi, deoarece vitaminele A și E din compoziția lui redau părului tău suplețea de altădată.

Citește și: Apa cu lămâie – 10 beneficii pentru sănătate

Iată cum să prepari un suc de morcovi:

4 bucăți morcovi

1/2 bucată lămâie

2 foi mentă (opțional)

Preparare

Învață să prepari un suc de morcovi sănătos și plin de vitamine. Morcovul conține substanțe care ”leagă” toxinele din colon și grăbește eliminarea lor. În plus, conține o cantitate mare de fibre, deci tratează cu succes constipația.

1. Se spală morcovii, se taie bucăți și se introduc în storcătorul de fructe.

2. Se adaugă frunzele de mentă şi, după gust, sucul de lămâie

3. Se consumă imediat.

Calorii: 40 kcal/porție