Institutul Cantacuzino, LIBER la produs vaccinuri. OMS: De Ce au fost contaminate dozele

400.000 de doze de vaccin, produse de Institutul Cantacuzino, au fost retrase la sfârșitul anului 2013. Motivul: erau contaminate cu o bacterie periculoasă. Acum, Organizația Mondială a Sănătății a decis: Institutul poate produce vaccin antigripal. Eroarea celor patru sute de mii de doze a apărut din cauza presiunii, transmite OMS. 

Specialiştii din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății susțin că eroarea ce a dus la contaminarea a 400 de mii de doze de vaccin, la sfârşitul anului trecut, a apărut din cauza presiunilor puse pe instituţie şi a timpului scurt de producție. Directorul aflat atunci în funcţie, Graţiela Drăghici, a acuzat presiuni asupra conducerii institutului pentru a produce cât mai repede posibil vaccinul, ceea ce ar fi dus la acest eşec. 

OMS a precizat că linia de producție a Institutului nu are probleme. Aceasta este concluzia experților trimiși de OMS, precizată în raportul trimis Ministerului Sănătății. La sfârșitul lunii februarie, doi specialişti, unul din Olanda şi unul din Marea Britanie, au ajuns în România la chemarea ministrului Sănătăţii de la acea vreme, Eugen Nicolăescu. 

Dozele de vaccin au fost retrase de pe piață pe motiv că în compoziţie a fost găsită endotoxină într-o cantitate mult mai mare decât este permis. Fostul ministru al Sănătății de la acea vreme, Eugen Nicolăescu, a sesizat SRI cu privire la producerea vaccinului și a cerut Curţii de Conturi să verifice cum au fost cheltuite fondurile alocate institutului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel