Dacă anul trecut, hoții români din librării au fost interesați de Dicţionarul Explicativ al Limbii Române, anul acesta ei și-au dorit atât cărți de beletristică, cât și albume de artă. Într-un top al celor mai furate cărți în 2013, realizat în urma declarațiilor repezentanților librăriilor, hoții au preferat "De ce este România altfel", de Lucian Boia, "Dragul meu turnător", de Gabriel Liiceanu sau "Istoria frumuseţii" şi "Istoria urâtului", de Umberto Eco.
Potrivit Mediafax, la librăria Humanitas de la Kretzulescu, prima poziție în topul celor mai furate cărți în 2013 este ocupată de cartea lui Lucian Boia "De ce este România altfel", urmată de "Dragul meu turnător", scrisă de Gabriel Liiceanu, și de volumul "Faţă către faţă, întâlniri şi portrete", de Andrei Pleşu.
În librăria Humanitas de la Cişmigiu, cele mai furate titluri sunt şi cele mai vândute cărţi în anul 2013, lansate în librărie. Astfel, "Parabolele lui Iisus. Adevărul ca poveste", de Andrei Pleşu, "De ce este România altfel", de Lucian Boia, "Dragul meu turnător", de Gabriel Liiceanu, și albumele de artă, precum "Istoria frumuseţii" şi "Istoria urâtului", de Umberto Ecosunt, s-au clasat pe primele poziţii în topul preferinţelor hoţilor.
Pe de altă parte, reprezentanţii librăriilor Humanitas susțin că numărul furturilor din librării a scăzut în ultima perioadă, datorită montării camerelor de luat vederi în punctele de vânzare.
În schimb, în lanțul de librării care aparţine Companiei de Librării Bucureşti, în 2013, volumul "Fii demn", de Dan Puric, a fost cea mai furată carte, în anul 2013, pe locurile următoare clasându-se "Memorii volumul II: Drama României văzută din exil", de Cicerone Ioaniţiu, și "Noi, doamna doctor, când o să murim?", scrisă de Ileana Vulpescu. Hoții de cărți, au preferat însă și cărţile de beletristică, de volumele auto, dar și manualele şi atlasele şcolare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu