Studiu despre memorie. Oamenii de ştiinţă au rămas uimiţi

În ceea ce-i priveşte pe copii, nu ne putem aştepta să-și amintească multe detalii, cel puţin până în adolescența lor timpurie, când hipocampul este, de fapt, complet format, potrivit unui nou studiu, scrie Daily Mail.

Anterior, oamenii de ştiinţă au crezut că hipocampul, o parte a creierului responsabilă de memorie şi emoţie, era pe deplin dezvoltat de la vârsta de şase ani.

Cercetătorii le-au dat adulţilor şi copiilor cu vârste între şase şi 14 ani sarcina de a evalua cât de bine şi-au amintit anumite detalii, descoperind că această capacitate s-a îmbunătăţit în concordanţă cu creşterea a două sub-regiuni ale hipocampului.

Oamenii de ştiinţă de la institutele Max Planck din Berlin, Germania, şi Universitatea Stirling din Scoţia au descoperit că au avut loc schimbări semnificative în zonele hipocampului responsabile de amintirea detaliilor după vârsta de şase ani.

Cercetătorii din Berlin au arătat imagini copiilor cu vârste între şase şi 14 ani, precum şi adulţilor. E vorba de imagini similare cu detalii uşor modificate, cerându-le să-şi reamintească caracteristicile generale sau specifice. Ei au comparat performanţele subiecţilor cu imaginile de rezonanţă magnetică. Scanările au arătat că două subregiuni importante ale hipocampului au fost mai mari la subiecţii în vârstă, care şi-au îndeplinit sarcina de memorie mai bine.

Această nouă constatare arată că ambele zone continuă să crească după vârsta de şase ani, dar ritmul acestei creşteri variază de la subiect la subiect.

Traiectoria acestei creşteri „este importantă, deoarece influenţează în mod direct echilibrul perfect între operaţiunile de separare a modelelor şi de modelare a modelelor şi astfel schimbări de dezvoltare în învăţare şi memorie", spune Markus Werkle-Bergner. Acest studiu oferă „un nou instrument de cercetare", spune şi Nora Newcombe.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel