Spital destinat copiilor bolnavi de cancer. Câți bani au strâns voluntarii dedicați acestui proiect

Câţiva tineri cer câte un leu oricui, îndrăznind să spere că vor strânge fondurile necesare construirii unui spital special pentru copiii din România diagnosticați cu o boală cumplită, cancer. Până în prezent, în urma campaniei lansate în urmă cu o lună, s-au strâns însă foarte puțini bani. 

În fiecare an, peste 400 de copii din România sunt diagnosticaţi cu o boală cumplită. Cancer. La noi în țară, analizele, tratamentul şi operaţiile pentru îndepărtarea tumorilor se fac în spitale diferite, aflate uneori la sute de kilometri distanţă, motiv pentru care Alex, Dan şi Ştefan vor să construiască primul centru în care procedurile să se facă într-un singur loc.

Așa că au inițiat proiectul „Dă-mi un leu, te rog, ca să construim un spital pentru copii", scrie Digi 24.

„Ar fi un progres pentru cei care au nevoie de ajutor, pentru cei care trăiesc deocamdată un coşmar, pentru că nu există în România un centru în care să fie diagnosticaţi, să facă toate investigaţiile şi după aceea să fie trataţi", a declarat profesor doctor Gheorghe Burnei, şeful Clinicii de Ortopedie Pediatrică de la Spitalul Marie Curie.

Medicul Gheorghe Burnei a operat fiind în cârje. Operație-maraton de trei ore

„Vreau să văd nişte sufletele vindecate. Vreau să văd nişte copilaşi din ăia cu ochii ăia mari, cum se văd la televizor tot timpul, vindecaţi", spune Ştefan Popescu, unul dintre iniţiatorii proiectului.

În prima lună s-au strâns, potrivit platformei dedicate proiectului: www.1leu.org. 19,689.54 RON și 298.84 EURO. Pentru construcţia şi dotarea centrului ar fi nevoie însă de 80 de milioane de lei.

"Ne-am propus sa construim primul centru medical independent de oncologie si hematologie pediatrica din Romania.

Si pentru asta avem nevoie de 80.000.000 RON. Pare mult la prima vedere. Dar ar insemna ca fiecare roman care traieste in aceasta tara sa doneze 1 leu o data la 9 luni. Sau 4 lei in total", precizează inițiatorii proiectului pe site creat în acest scop.

Pentru a funcţiona, spitalul are nevoie de autorizaţii din partea Ministerului Sănătăţii şi de sprijinul medicilor. Mulţi specialişti şi-au manifestat deja intenţia de a participa la acest la proiect.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel