Un condiment folosit pentru atât pentru a aromatiza produsele de cofetărie, cât și la unele preparate culinare, are efecte miraculoase asupra sănătății organismului.
Scorțișoara, condimentul originar din Sri Lanka, îmbunătățește digestia, reglează apetitul, fiind de asemenea și un bun tonic cardiac.
Consumul de scorțișoară duce la creșterea nivelului de sodium din creier, ajutând la repararea neuronilor și la crearea de noi conexiuni, potrivit dr. Gary Wenk, relatează sanatatebzi.ro.
Medicul susține ca acest condiment este benefic și în afecțiunile de Parkinson și Alzheimer. În urma unui studiu s-a constatat că scorțișoara îmbunătățește circulația sangvină în cazul persoanelor predispuse la ateroscleroză.
În plus, scorțișoara ajută la stimularea metabolismului și arderea grăsimilor, este un bun tonic cardiac și revigorant al întregului organism. O cură cu scorțișoara poate combate oboseala și stresul, iar, potrivit unor studii, o jumătate de linguriță de scorțișoara pe zi reprezintă rețeta pentru a reduce glicemia și a ține sub control diabetul.
Scorțișoara este un bun remediu și pentru dureri în gât, viroze, bronșită, dacă se prepară o din 1-2 batoane adăugate timp de câteva minute într-o cană cu apă fierbinte.
De asemenea, scorțișoara poate calma și durerile menstruale, aplicând pe abdomen o compresă călduță pe care se pune câteva picături de ulei esențial de scorțișoară.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu