Șapte alimente periculoase pe care le consumăm cu toții

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nu toate produsele pe care le considerăm sănătoase, fără grăsimi sau recomandate de nutriționiști sunt într-adevăr astfel.

Multe dintre produsele pe care le consumăm în mod regulat sunt nocive pentru organism. Printre acestea:

1. Prăjiturele din orez expandat

Lăudate inclusiv de către adepții produselor alimentare bio, prăjiturele din orez expandat induc senzația de sațietate. Cu toate acestea, indicele glicemic este 85, iar în cantități mari, un nivel ridicat de glucoză în sânge duce la obezitate, rezistență la insulină, diabet și îmbătrânire prematură. Nutriționiștii recomandă înlocuirea lor cu pâine integrală cu cereale, nuci și migdale.

2. Biscuiții și produsele de patiserie

De la biscuiți la prăjiturile din magazine, toate conțin acizi grași responsabili de maladiile cardiovasculare. Potrivit Agenției Franceze pentru Siguranța Sanitară a Alimentelor, astfel de produse alimentare sunt "responsabile" pentru 30% din aportul de acizi grași trans la copii și 20% - la adulți. Medicii recomandă înlocuirea lor cu fructe proaspete și uscate.

3. Alimente pe bază de fructoză

Alimentele despre care se spune că au "suc sau sirop din fructe", au, în fapt, fructoză sau sirop de porumb. O serie de studii epidemiologice derulate în SUA au dovedit deja legătura dintre consumul frecvent de "sirop din fructe" și riscul ridicat de îngrășare. Medicii recomandă dulcețurile și compoturile dietetice (cu procent redus de zahăr sau chiar fără zahăr).

4. Margarina și untul

Margarină, untul, grăsimile de origine vegetală sunt supuse procesului de hidrogenare: practic, grăsimea vegetală este suplimentată cu hidrogen. Grăsimile de acest tip sunt considerate, astăzi, pericolul numărul unu pentru sănătatea inimii și a sistemului circulator. Dacă nu se poate renunța la prăjeli, medicii recomandă uleiul de arahide.

5. Preparatele instant

Supe la plic sau piureul din fulgi sunt produse "burdușite" de conservanți, potențiatori de gust, pe care medicii nutriționiști le interzic spre consum.

6. Cerealele pentru mic dejun

Cerealele conțin, de cele mai multe ori, produse extrudate, îndulcite peste măsură. Dimineața, cea mai bună alegere este pâinea integrală sau cu fulgi de ovăz.

7. Alune, migdale, fistic

Migdale, fisticul și alunele au în comun sarea, care devine periculoasă organismului consumată în cantități mari. În plus, prin prăjire şi sărare, aceste delicatese ajung să conțină doze considerabile de produși de glicație avansată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel