Obișnuința de a te culca la ore târzii reprezintă un risc major pentru sănătate.
Creșterea în greutate în ultima vreme sau dacă nu reușești cu niciun chip să slăbești reprezintă un motiv demn de luat în seamă, această fiind cauzată de lipsa somnului. Odihna joacă un rol important în menținerea sănătății.
Orice schimbare afectează buna funcționare a organelor, iar privarea de somn este una dintre cauzele îngrășării, a creșterii apetitului pe fondul oboselii accentuate, a modificărilor de metabolism, dar și a rezistenței la insulină.
Creșterea tensiunii arteriale
Persoanele care dorm foarte puțin și păstrează acest obicei pe o perioadă lungă de timp sunt predispuse la hipertensiune arterială. Cele mai mari valori ale tensiunii arteriale pot apărea chiar în timpul nopții.
[citeste si]
Potrivit unor cercetări pe această temă, tensiunea arterială crescută noaptea indică faptul că inima are o activitate mai intensă, fiind în situația de a nu se odihni suficient.
Dezechilibre hormonale
Privarea de somn sporește oboseala și riscul de apariție a dezechilibelor hormonale, factori care scad libidoul, diminuează șansele femeilor de a atinge orgasmul și provoacă disfuncții erectile.
Cei care întâmpină dificultăți în viața de cuplu, ar fi bine să țină un jurnal pentru a vedea câte ore acordă somnului în 24 de ore. De asemenea, femeile ajunse la menopauză au nevoie de mai multă odihnă, lipsa de somn putând fi adevărata cauză și nu simptomele menopauzei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News