Mituri despre grăsimea abdominală, demontate

fitness_couple_1
fitness_couple_1

Acumularea de grăsime la nivelul abdomenului ridică mai multe riscuri asupra sănătăţii decât grăsimea de pe şolduri sau pulpe. 

Grăsimea abdominală este asociată cu probleme grave de sănătate, precum bolile de inimă, atacul vascular-cerebral şi diabetul zaharat de tip 2.

Caloriile din alcool se depun pe burtă

Caloriile din alcool sunt mai periculoase pentru ţesutul adipos de la nivel abdominal decât orice alt fel de calorii. Cu alte cuvinte, o prăjitură mică dăunează mai puţin decât o halbă de bere. Potrivit WebMD, alcoolul are tot atât de multe calorii pe cât are grăsimea pură - slănina spre exemplu - şi are prostul obicei de a se depune tocmai pe burtică. Nu degeaba este renumită expresia “burtă de bere”. Biologic, procesul de creştere a “burţii de bere” are loc în felul următor: în timp ce ficatul este prea ocupat încercând să cureţe corpul de alcool, toate celelalte alimente sau băuturi, aşadar calorii, se depun pe burtă.

Grăsimile trans te îngraşă şi pot chiar redirecţiona grăsime din organism către abdomen

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Wake Forest au descoperit că grăsimile trans sau hidrogenate (acizi graşi nesăturaţi a căror configuraţie a fost modificată în urmă unui proces industrial de hidrogenare parţială, sau biohidrogenare – în rumenul rumegătoarelor) măresc ţesutul adipos din zona abdominală şi chiar redirecţionează grăsimea din alte zone ale corpului către burtică. Grăsimile trans sau hidrogenate se găsesc în margarină, în produse de patiserie, în prăjituri şi biscuiţi, dar şi în produsele alimentare prăjite.

Top 3 arme pentru combaterea grăsimii abdominale Ceaiul verde, afinele şi exerciţiile fizice sunt principalele arme de lupta împotriva grăsimii abdominale, care chiar au şanse de succes.De ce mâncărurile fast-food se pun pe burtăMulte dintre preparatele fast-food sunt bogate în calorii, conţin multe grăsimi, multă sare şi sunt, adesea, consumate în cantităţi mari. Toate aceste patru elemente transformă produsele fast-food în principalii “prieteni” ai grăsimii abdominale.Nu scapi de burtică dacă bei sucuri light 

Potrivit Asociaţiei Americane a Inimii, “băuturile răcoritoare şi alte băuturi îndulcite cu zahăr reprezintă sursa numărul unu de zahăr din alimentaţia fiecăruia”. Zahărul adăugat pentru îndulcire înseamnă mai multe calorii, care ajung inevitabil în organism. Chiar dacă au apărut numeroase variante light pentru fiecare băutură răcoritoare, nici acestea nu ne feresc de îngrăşare. Motivul: chiar dacă în sucurile light nu introduc zahăr sau diverse forme de zaharuri, producătorii le îndulcesc folosind îndulcitori artificiali, chiar mai periculoși decât zahărul în sine. Aceşti îndulcitori artificiali acţionează asupra creierului şi alterează funcţiile metabolice, proces ce se manifestă printr-o poftă tot mai mare şi mai mare de dulce.

Bărbaţii tind să depună mai multă grăsime în zona abdomenului decât femeile

Depozitele de grăsime abdominală ale bărbaţilor sunt cantitativ mai mari decât ale femeile. Astfel, un bărbat riscă mai mult să dezvolte “burtă de bere” decât o femeie, în primul rând din cauza diferenţelor hormonale dintre cele două sexe. Înainte de vârsta de 40 de ani, femeile tind să depozitele grăsime pe şolduri, pe coapse şi pe fund. După 40 de ani, când nivelul de estrogen începe să scadă, grăsimea se redistribuie şi ajunge pe abdomen.

Abdomenele nu te scapă de burtă

Persoanele care vor să scape de grăsimea din jurul abdomenului prin sport aleg, de regulă, abdomenele că exerciţii fizice pentru eliminarea ţesutului adipos excesiv. Dar abdomenele, indiferent de modul de realizare, nu combat în sine grăsimea de la burtă, ci doar întăresc masă musculară abdominală. Cel mai bun mod de a scapă de burtică sunt exerciţiile fizice aerobe, precum joggingul, înotul, ciclismul. Mai exact, nu neapărat cele care îţi forţează o singură grupa de muşchi din corp, ci cele care îţi cresc ritmul bătăilor inimii şi te fac să transpiri excesiv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel