Hepatita. PELINUL, planta care te poate vindeca

Este întâlnită la tot pasul, fiind consideratâ de unele persoane chiar o buruiană. Pelinul, despre care este vorba, se foloseşte încă din vechime în practica naturistă, mai exact frunzele şi floarea.

Cu un gust foarte amar, ceaiul de pelin este foarte bun pentru gastrite hipoacide, anorexie, edeme renale, constipaţii, hemoroizi, plăgi purulente, vaginită atrofică, oxiurază, fiind folosită şi împotriva stărilor de vomă şi pentru dezinfectare.

Hepatita infecțioasă (icter virotic, boala Botkin)

1. Se amesteca cate 5 g de pelin si rostopasca cu o lingura de usturoi pisat si se pun la fiert in 500 ml de vin alb, pana la primul clocot. Se infuzeaza in termos sau in vasul in care a fiert, invelit in prosop flausat, timp de 1,5 ore. Se dau bolnavului 1-2 linguri de vin strecurat, dimineata, pe nemancate, timp de 7 zile.

2. Se macereaza jumatate de pahar de pelin in 500 ml de otet de mere, timp de 7 zile. O lingurita de otet se dizolva in 150 ml de apa si se bea cu 30 de minute inainte de pranz, timp de 7 zile, potrivit formulaas.ro.

Denumit şi iarba fecioarelor, pelinul este un foarte bun antiinflamator digestiv, cicatrizant, antihelmintic, diuretic, emenagog şi uşor laxativ.

[citeste si]

De altfel, la nivelul aparatului digestiv pelinul este cunoscut ca un calmant al indigestiilor, balonărilor, crampelor, intervenind eficient în gastritele hipoacide, în enterite, hepatită, dischinezie biliară, paraziţi intestinali şi lipsa poftei de mâncare.

Preparatele din pelin pot fi utilizate cu succes în cazurile de astenie la persoanele anemice, în cazuri de convalescenţă, debilitate, anemie, dureri de cap, hipertensiune, boli pulmonare provocate de frig, reumatism, gută. Totodată, pelinul constituie un bun remediu pentru furuncule, ulceraţii, pecingine, umflături, contuzii şi înţepături de insecte, scrie frunza-verde.ro.

Planta miraculoasă este eficientă şi în stimularea sistemului imunitar. O cană cu ceai de pelin sau una-două linguri cu tinctură de pelin administrate zilnic timp de 2 săptămâni sunt suficiente pentru a scăpa definitiv de paraziţi sau viermi intestinali.

Pelinul poate fi folosit de femei pentru reglarea ciclului menstrual. Totuşi, femeile însărcinate şi care alăptează trebuie sa evite această plantă.

Când este periculos pelinul

Pelinul poate fi consumat sub diverse forme: capsule, evitându-se astfel gustul amar, tinctură, suc, ceai, sirop şi ulei. Medicii atrag însă atenţia că este o plantă periculoasă, dacă este consumată o perioadă îndelungată. " Pelinul este o plantă toxică în cantităţi mari, aşadar trebuie să fie folosită cu atenţie.

Preparatele de pelin folosite în mod abuziv pot duce la intoxicarea organismului şi pot apărea astfel halucinaţii, spasme musculare. Curele trebuie să aibă pauze de minimum două luni, iar femeilor însărcinate le este strict interzis consumul de pelin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel