Furie, tristeţe, deziluzie. Teorie neştiută despre emoţiile negative

Rodica Mitu / 31 aug 2017 / 08:18 Salveaza PDF Comentarii
Depresie
Depresie

Emoţiile negative au şi o parte bună, potrivit doctorului Bernardo Carducci, profesor de psihologie şi directorul Shyness Research Institute, de la Universitatea din Indiana, Statele Unite.
 

Iată explicaţiile doctorului, potrivit sfatulparintilor.ro.

1. Furia

În primul rând, furia este un semnal că ceva nu este în regulă. În plus, un studiu din 2007 arată că furia îi face pe oameni mai raţionali. Furia nu este un impediment al gândirii raţionale, dimpotrivă, o stimulează. Mai exact furia îi face pe oameni să analizeze ceea ce contează cu adevărat şi să dea deoparte detaliile mai puţin importante.

Furia la un nivel mic – frustrare, iritare – reprezintă un semnal că vrem ceva şi nu-l avem. În momente critice, furia ne ajută să ne mobilizăm şi să acţionăm imediat.

2. Teama

Teama este un factor motivator foarte important care ne ajută să rămânem în siguranţă atunci când simţim pericolul. Atât timp cât frica nu devine copleşitoare şi iraţională, este un lucru bun. Frica de urşi, de exemplu, te poate ţine departe din calea lor şi astfel vei fi mult mai în siguranţă decât dacă nu ţi-ar fi frică de ei.

Citiţi continuarea AICI.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25