Andreea Sava demontează, într-un articol pulicat pe blogul ei, mituri răspândite despre diete și nutriție.
"Le spun mituri, dar sunt mai degrabă greșeli. Enorme. Unele putând duce la dezechilibre majore deci și la probleme de sănătate. Specific din nou că nu sunt nutriționist. Sunt jurnalist și am citit mult în domeniu când m-am decis eu să slăbesc", transmite Andreea Sava.
1. Trebuie să renunți la grăsimi și carbohidrați ca să slăbești
Fals. Cât se poate de fals. Ba chiar, în anumite condiții, grăsimile și carbohidrații chiar te ajută să arăți mai bine. Desigur că există grăsimi și carbohidrați buni și răi.
Organismul are nevoie de grăsimi, mai ales pentru activitatea cerebrală. Deci este chiar periculos să renunți la ele.
Cât despre carbohidrați, cei de calitate se găsesc, de obicei, în alimente cu un conținut ridicat de fibre, despre care v-am mai spus că au calitatea de a regla și îmbunătăți procesele digestive.
Așadar, cheia este să mâncați grăsimile și carbohidrații potriviți.
2. Singura soluție: "apă, paie și bătaie"
Adică înfometare și epuizare. Iar foarte greșit. Un aport caloric prea scăzut va duce, chiar, la depozite inestetice de grăsime în zonele problemă fiindcă organismul, simțindu-se asediat, când va prinde resurse, va intra în starea de autoapărare și se va apuca de făcut provizii. Iar ăsta e cazul fericit. Dacă vorbim despre cazuri de înfometare extremă, deja apar boli precum anorexia.
Continuarea poate fi citită AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu