Urmărește emisiunea live


Cum să-ți faci cumpărăturile corect, de Andrei Laslău

la-cumparaturi
la-cumparaturi

Celebrul nutriționist Andrei Laslău, a dat, pe site-ul personal, o serie de sfaturi despre cum ar trebui să ne facem cumpărăturile. De la sfaturi practice până la sfaturi psihologice, nutriționistul punctează fiecare disconfort care ar putea duce la îngrășare

Un prin sfat practic este lista de cumpărături. Fără o listă bine pusă la punct riscăm să cumpărăm produse mai puțin sănătoase care ne vor trimite în magazinele de haine pentru un număr mai mare. "Nu te duce nemâncat!" este al doilea sfat. Nu puțini sunt cei care se lasă atrași de hipermarketuri mai ales atunci când le este foame. Căruciorul de cumpărături se umple cu mâncare semipreparată, ciocolată, prăjituri. Întreg amestecul ajunge pe masa din bucătărie și se transformă în kilograme în plus.

În cazul în care a doua regulă este încălcată, există o a treia regulă, care, dacă este respectată, va reduce la jumătate primejdia kilogramelor în plus. "Alege alimente cât mai aproape de forma lor naturală.", scrie Andrei Laslău. "Nu cumpăra imitatți alimentare - mezeluri, margarină, făinoase, zaharoase, patiserie, cofetărie, sucuri dulci, ceai cu zahăr, iaurt cu zahăr."

Antenție la promoții! "Promoțiile sunt o formă ascunsă de a-ți scoate mai mulți bani din buzunar, în foarte multe cazuri, în special în ultima vreme. Cum poți economisi daca tu cheltui de fapt mai mult?" este de părere nutriționistul.
Regula cinci: "Încearcă pe cât posibil să nu te duci supărat, nervos, stresat. De multe ori la nervi cumperi lucruri pe care nu ți le dorești neapărat, dar care te fac să te simți bine atunci. Ulterior regreți decizia, acasă. Dupa ce ai mai pus 1 kg pe tine de la tortul pe care ți-a fost mila să-l arunci. Atenție mare la sistemul all you can eat, promovat în ultima vreme și la noi. Pentru că plătești ...vei mânca până crapi. Evită-l mai ceva ca pe ciumă."
Reduceri egal valabilitate redusă, spune Laslău.  "Poți uneori să cumperi produse bune la un preț foarte rezonabil, dar din păcate termenul de valabilitate este redus. Totuși, foarte multe alimente rezistă cu mult mai mult decât e scris pe cutie, mai ales la frigider. Este exemplul tipic al lactatelor bio - iaurt, brânzica, unt ...care au un preț prohibitiv de obicei, dar uneori pot ajunge foarte ieftine, cu câteva zile înainte de încheierea valabilității".
Atenție la prețuri! "Exemplul tipic este la iaurtul cu fructe - care e de fapt iaurt cu zahăr și niște arome / coloranți - costul lui pe kg este similar cu al iaurtului bio...ori în cazul ăsta ieși cu mult mai bine în varianta bio și eviți și o grămadă de zahăr. Totodată, indiferent ce cumperi, uită-te la prețul pe kg. S-ar putea să fi surprins cât de scumpe sunt în condițiile astea toate imitațiile alimentare."
Ceea ce se ascunde în spatele regulilor este că alimentația sănătoasă duce la o armonie psihică care duce la relaxare fizică și psihică, la capacitate de concentrare și atenție sporită. Totul este un proces ciclic pentru că toate acestea, ca un întreg, duc la alegerea unor alimente sănătoase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel