Cum influențează guma de mestecat activitatea cerebrală

guma de mestecat
guma de mestecat

Institutul Radiologic Științific din Japonia a efectuat un studiu referitor la modificarea activității cerebrale prin

Cercetătorii Institutului Radiologic Științific din Japonia au ajuns la concluzia că mestecatul gumei stimulează gândirea și capacitatea de concentrare. Mai mult, mestecatul gumei îmbunătățește timpii de reacție ai creierului, notează The Independent.

Efectul benefic al mestecatului gumei asupra creierului este explicat, de unele teorii, prin creșterea fluxului sanguin cerebral. Conform altor teorii, îmbunătățirea activității cerebrale este legată de secreția unei cantități mai mari de insulină, care stimulează zonele cerebrale legate de memorie și concentrare.

Studiul a constat în două grupe de voluntari supuși aceluiași set de teste. Într-o grupă se aflau cei care mestecau gumă, iar în cealaltă cei care nu se ocupau cu această îndeletnicire. În timpul experimentului, participanților le-a fost scanat creierul, pentru a se stabili care zonă a acestuia este cea mai activă. Cercetătorii au descoperit că barbaților și femeilor care mestecau gumă le-au fost de ajuns 493 milisecunde pentru a reacționa la stimuli, în timp ce acelora care nu mestecau gumă le-au trebuit 545 milisecunde. Scanerul cerebral a arătat, în același timp, că activitatea cerebrală a fost mai mare în zonele responsabile pentru mișcare și concentrare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel