Cele mai bune metode de prevenire a gripei și răcelii

raceala2
raceala2

Cel mai des, răceala și gripa se întâlnesc în sezonul rece. Diferența dintre temperatura de afară și temperatura corpului este unul dintre factorii predominanți care determină apariția răcelii. Este nevoie doar de câteva minute de stat în frig ca răceala să-și facă simțită prezența.

Potrivit Zenyth, cele mai bune metode de prevenire a gripei și răcelii sunt:

Spălați-vă pe mâini

De cele mai multe ori, răceala şi gripa se răspândesc prin contact direct. De exemplu, atunci când o persoană purtătoare de virus strănută în mâini şi apoi atinge telefonul, tastatura sau un pahar, germenii pot trăi ore în şir, putând fi preluaţi de către următoarea persoană care atinge acel obiect. De aceea, încercaţi să vă spălaţi pe mâini cât mai des. Dacă nu puteţi ajunge la o chiuvetă pentru a vă spăla pe mâini, încercaţi să utilizaţi şerveţele umede pe bază de alcool pentru a vă şterge mâinile.

Nu acoperiți tusea și strănutul cu mâinile goale

Deoarece germenii şi virusurile se agaţă de mâinile goale, amortizarea tusei şi strănutului cu mâinile poate avea de multe ori ca rezultat trecerea germenilor către alte persoane. Atunci când simţiţi că strănutul sau tusea sunt aproape, folosiţi un şerveţel şi apoi aruncaţi-l imediat. Dacă nu aveţi la îndemână un astfel de şerveţel, atunci tuşiţi sau strănutaţi spre interiorul cotului.

Faceți regulat exerciții de aerobic

Exerciţiile de aerobic accelerează şi măresc cantitatea de sânge pompată de inimă, vă fac să respiraţi mai repede pentru a ajuta la transferul de oxigen de la plămâni la sânge şi vă fac să transpiraţi, în timp ce corpul dumneavoastră se încălzeşte. Aceste exerciţii ajută la creşterea imunității organismului.

Evitați fumatul și consumul de alcool

Statisticile arată că fumătorii înrăiţi au parte de răceli mai severe şi mai frecvente decât nefumătorii. Chiar şi fumatul pasiv are efecte nefaste asupra sistemului imunitar. Fumul usucă aşa-numitele canale nazale şi paralizează cilii. Aceştia sunt fire de păr delicate de pe membrana mucoasei nasului, ce prin mişcările lor ondulate îndepărtează virusurile răcelii şi gripei din pasajele nazale. Experţii susţin că o ţigară poate paraliza cilii timp de 30-40 de minute.
Utilizarea excesivă a băuturilor alcoolice poate avea efecte nefaste asupra sistemului imunitar într-o multitudine de feluri. Astfel, consumatorii de alcool sunt mai predispuşi la infecţiile iniţiale, precum şi la complicaţii ulterioare. De asemenea, se ştie că alcoolul deshidratează corpul, ducând la pierderea unei cantităţi mai mari de lichide decât cea introdusă în organism.

Încercați probioticele

Dr. Mike Gleeson, profesor de biochimie la Universitatea Loughborough din Anglia, recomandă probioticele (alimente sau suplimente ce conţin bacterii „prietenoase” şi benefice pentru sănătate), deoarece acestea pot reduce riscul de infecţii, atât la nivel respirator, cât şi la nivel gastro-intestinal. Conform unui studiu efectuat în anul 2011, persoanele care au consumat probiotice au fost cu 42% mai puţin susceptibile de a contracta răceala sau gripa.

Renunțați la consumul excesiv de dulciuri

Un studiu efectuat de Universitatea Loma Linda concluzionează că un consum de 6 linguri de zahăr (indiferent dacă provine din sucul de portocale, miere sau băuturile carbogazoase) scade capacitatea organismului de a lupta cu bacteriile şi cu virusurile. Sistemul imunitar rămâne afectat timp de câteva ore după ce mâncaţi sau beţi alimente ce conţin zahăr, astfel încât rezistenţa dumneavoastră va fi afectată o mare parte a zilei.

Odihniți-vă suficient

Sistemul imunitar are nevoie de odihnă pentru a vă menţine sănătos. Un studiu realizat la Universitatea Carnegie Mellon relevă faptul că, chiar dacă oamenii simt şi se declară odihniţi după un somn de mai puţin de 8 ore pe noapte, totuşi aceştia sunt de aproape 3 ori mai susceptibili de a contracta virusurile gripale decât cei care s-au bucurat de un somn de minimum 8 ore.

Relaxați-vă

Dacă puteţi învăţa să vă relaxaţi, atunci puteţi fi capabili de o revigorare a sistemului imunitar. Există dovezi că atunci când vă puneţi în acţiune abilităţile de relaxare, răspunsul sistemului imunitar împotriva virusurilor răcelii şi gripei se îmbunătăţeşte în fluxul sanguin. Încercaţi să vă aduceţi în minte o imagine care să vă relaxeze, să aibă un efect plăcut şi calmant. Repetaţi acest lucru 30 de minute pe zi, timp de mai multe săptămâni. Ţineţi minte faptul că relaxarea este o abilitate care se dobândeşte, dar oamenii care încearcă să se relaxeze, dar de fapt sunt plictisiţi, nu prezintă schimbări în substanţele chimice din sânge.

Vitamina C Naturală și BioGreens, pentru prevenirea răcelii și gripei

Pentru un aport nutritiv 100% natural, produsele Zenyth Pharmaceuticals reprezintă un ajutor de nădejde în îmbunătăţirea stării generale de sănătate şi în prevenirea şi vindecarea unor afecţiuni precum răceala sau gripa. Vitamina C Naturală este un produs sub formă de pulbere din fructe, fiind considerat un aliment-medicament datorită antioxidanţilor din compoziţia sa. Acest produs este recomandat pentru reducerea simptomelor neplăcute de răceală şi gripă, pentru creşterea imunităţii organismului, dar şi pentru creşterea poftei de mâncare şi protecţia antioxidantă. Dacă doriţi să vă stimulaţi în mod 100% natural sistemul imunitar pentru a evita virozele şi infecțiile respiratorii urmați o cură cu BioGreens. Germenii, vlăstarii și algele pe care le conține acest produs acționează sinergic, susținând imunitatea și energia organismului.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel