Urmărește emisiunea live


Ce pățești dacă bei apă pe stomacul gol

pahar cu apa
pahar cu apa

Jurnalista Andreea Sava vorbește pe blogul său despre ce se poate întâmpla dacă bei apă pe stomacul gol. Ea subliniază că această practică este recomandată de mai multe curente de medicină naturistă, în special cea japoneză și cea indiană.

Japonezii recomandă un ritual: te trezești, bei 4 pahare de apă, adică în jur de 640 de ml, apoi te speli pe dinți, nu mănânci și nu bei nimic timp de 45 de minute iar, după micul dejun, nu mănânci nimic timp de 2 ore. Tradiția japoneză spune că apa trebuie să fie călduță sau măcar la temperatura camerei, în niciun caz rece și că trebuie repetat acest ritual regulat, la diferite intervale de timp și pe anumite perioade, în funcție de afecțiunea pe care vreți s-o ameliorați, după cum urmează:

  • Tensiune mare – 30 de zile
  • Diabet – 30 de zile
  • Gastrită – 10 zile
  • Constipație – 10 zile
  • Tuberculoză – 90 de zile
  • Cancer – 180 de zile
  • Cei cu artrită – beau apă doar 3 zile în prima săptămână de terapie și apoi, treptat, ajung la băut zilnic

În tradiția indiană, cantitatea de apă este mult mai mare, de 1,5 l. Nu voi dezvolta pentru că mi se pare aberant și, pe cât de benefică este, chiar și în cazul apei, excesul este dăunător.

Acum, eu, personal, nu vă spun că băutul de apă pe stomacul gol vă ajută la vindecarea niciuneia dintre afecțiunile de mai sus sau a oricărei alteia. Eu sunt omul care crede în medicină și care recomandă doar mersul la medic, atunci când este vorba despre o boală.

Să bei apă pe stomacul gol, însă, este un lucru bun. Eu îl fac de vreo 3 ani. În fiecare dimineață, când mă trezesc, primul lucru pe care îl fac este să beau o cană de 400 ml de apă la temperatura camerei și mănânc abia după cel puțin o jumătate de oră. Este un obicei foarte bun pentru o hidratare profundă și, așa cum am mai spus de mai multe ori, hidratarea este esențială pentru organism fiindcă fiecare celulă are nevoie de apă pentru a funcționa corect. Plus că ajută la reglarea tranzitului intestinal.

Și da, lipsa de hidratare afectează sistemul circulator, în special circulația periferică, deci acest obicei va avea beneficii asupra circulației. Iar primele efecte pe care le veți sesiza vor fi asupra pielii care va deveni mai luminoasă.

Eu sunt o persoană care are probleme cu hidratarea. Se văd, probabil, mulții ani în care nu beam deloc apă. Doar băuturi carbogazoase. Sau poate am o construcție genetică proastă. Cert este că vorbim despre o problemă cu care se luptă foarte greu dar vă spun că eu am văzut efecte după acest obicei, după ce am renunțat la băuturi carbogazoase și am început să beau măcar 2 l de apă sau ceai pe zi. Chiar dacă mai am până s-o rezolv definitiv., a scris Andreea Sava pe blogul său personal.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel