Câteva sfaturi pentru petrecerea vacanţei în ţările din Uniunea Europeană. Închide traficul de date pe telefon, ca să scapi de o factură de 2000 de euro

vacanta ue
vacanta ue

După un an de muncă vrei cu siguranţă să pleci în concediu pentru a te relaxa. În cazul în care alegi sa îţi petreci vacanţa într-una din ţările Uniunii Europene trebuie să iei în calcul câteva sfaturi pentru a nu-ţi strica concediul.

Pentru că în primul rând este vorba de bani şi nu vrei să cheltuieşti mai mult decât este cazul, trebuie să fii atent la folosirea telefonului mobil. Dacă ştii că îl vei folosi pentru a telefona sau pentru a naviga pe internet, e bine să îţi contactezi operatorul de telefonie mobilă. Există un prag de 50 de euro pe care, dacă îl depăşeşti fără să fi anunţat operatorul în prealabil, ar trebui să ti se întrerupă serviciile pentru a te proteja de plata facturilor prea mari. De aceea, este bine să îţi stabileşti singur un plafon înainte să pleci într-o călătorie şi să îţi informezi şi operatorul de servicii.

În anul 2010, un angajat din România a navigat pe internet de pe telefonul firmei la care lucra. Nefiind informat cu privire la costuri, a crezut că totul este gratuit, dar s-a trezit cu o factură de 2000 de euro.

Un alt aspect important este cardul european de asigurari sociale de sănătăte. Acesta asigură persoanelor din cele 27 de state membre U.E. plus Elveția, Norvegia, Islanda și Liechtenstein accesul la vizite medicale în cursul excursiilor în străinătate. Astfel, cardul îți oferă accesul la sistemul public la fel ca membrilor țării pe care o vizitezi. Dacă nu ai acest card, este recomandat să ai măcar o asigurare de sănătate internațională valabilă pe întreaga perioada a călătoriei.

Ești mare iubitor de animale și nu poți pleca în vacanță fără animalul tău de companie? Fie că este vorba de un cațel, de o pisică, de un dihor sau de un papagal trebuie să ai pașaportul pentru animale de companie. Prin acesta, se verifică că animalul a fost vaccinat antirabic. Mai mult, e mai bine să verifici normele aplicabile în țările de destinație pentru că unele, precum Finlanda, Suedia, Irlanda sau Regatul Unit, impun cerințe suplimentare.

Trebuie neaparat să reții că numărul unic de urgență valabil în toată Europa este 112. Operatorii îți vor răspunde în mai multe limbi, în funcție de țara în care te afli.

Fii informat cu privire la drepturile și beneficiile pe care le ai când utilizezi transportul aerian sau ferovioar pe teritoriul UE. Pasagerii cu mobilitate redusă și persoanele cu handicap trebuie să știe că au drepturi suplimentare pentru aceste modalități de transport.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel