Cercetătorii arată că acest aliment, evitat până acum de persoanele cu kilograme în plus, poate ajuta la prevenirea diabetului, afecțiune adesea cauzată de obezitate.
Brânza, datorită procesului prin care este obținută, poate declanșa o reacție care protejează organismul împotriva diabetului, arată un studiu, scrie ziuadecluj.
Multe femei taie brânza de pe lista de alimente consumate zilnic din cauza continuțului crescut de calorii, însă cercetătorii arată că brânza poate ajuta la prevenirea diabetului, afecțiune adesea cauzată de obezitate.
Aceștia susțin că doar două felii de brânză, consumate zilnic, scad riscul de diabet tip 2 cu 12%.
Cercetările vin să contrazică indicațiile primite până în prezent, care specificau reducerea lactatelor și a altor produse bogate în grăsimi pentru a scădea șansele unei astfel de afecțiuni.
Cu toate acestea, nu toate tipurile de grăsimi saturate sunt la fel de dăunatoare, ba chiar există unele benefice, spun cercetătorii.
Una dintre teoriile care vin să susțină acest aspect este cea referitoare la bacteriile probiotice din brânză și iaurt, care s-ar părea că reduc colesterolul și contribuie la eliberarea unor substanțe care previn diabetul.
În plus, brânza conține și vitamina D, calciu și magneziu, care poate ajuta la prevenirea afecțiunii.
Iată beneficiile brânzei:
Aşa cum spuneam, reduce colesterolul. Brânza este recomandată persoanelor cu probleme cardiovasculare sau cu un nivel al colesterolului mărit, datorită conţinutului scăzut de grăsimi saturate.
Totodată, brânza proaspătă de vaci sau brânza de capră sunt indicate persoanelor care doresc să slăbească deoarece sunt foarte săţioase şi conţin mai puţine calorii decât alte sortimente de brânză.
Scade stresul. Brânza de capră este o sursă naturală de vitamina B12 (2 micrograme/100 grame). Datorită vitaminei B12, brânza de capră este recomandată în stările de stres, anxietate şi ne ajută să ne concentrăm mai uşor.
Având un conţinut mic de grăsimi, brânza de capră poate fi consumată şi de persoanele care suferă de afecţiuni renale, afecţiuni ale colecistului, ateroscleroză sau obezitate.
Bună împotriva gastritei. Persoanelor care suferă de ulcer sau de gastrită le este recomandat consumul de brânză proaspătă. Dar, atenţie! Trebuie evitate brânzeturile sărate pentru că acestea agravează starea de aciditate. Sunt recomandate brânza dulce de vaci, caşul nesărat şi urda.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu