Berea, sănătate curată. Cât ar trebui să bea o femeie

Berea, considerată una dintre cele mai vechi băuturi alcoolice din ingrediente naturale, este un produs util în alimentația zilnică, inclusiv pentru femei, dacă este însă consumată cu moderație și, mai ales, dacă se preferă o bere nefiltrată, de manufactură sau o bere de chimbir, care poate fi făcută și acasă. 

Românii sunt mari consumatori de bere, aproape la fel în ţările cu tradiţie, precum Belgia sau Germania, cu singura diferența că sortimentul de bere nu este ales în funcție de calitate, ci de preț, scrie Digi 24.

Cu toate acestea, medicii au căzut de acord că o cantitate de bere moderată, consumată zilnic, este benefică pentru organism. 

Citește și Bancul Zilei: Două călugărițe merg la magazin să își cumpere bere

„Are un efect bun asupra sistemului cardiovascular, o incidenţă mai redusă a apariţiei infarctului miocardic, în general aduce un aport în sistemul lipidic în balanţa creşte colestrolul bun şi îl scade pe cel rău. Berea este diuretică, ceea ce înseamnă că ne curăţă rinichii, ne ajută în eliminarea nisipului în principal, la calculi este mai greu", a declarat dr. Simona Carniciu, medic nutriționist.

Ce cantitate de bere se recomandă zilnic femeilor

Cât privește cantitatea de bere care poate fi consumată zilnic, dr. Alin Popescu, medic primar în medicină sportivă, recomandă: "„Berea este un produs util în alimentaţia zilnică, dacă este consumată moderat. Cei 660 de mililitri de bere recomandaţi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii sunt chiar bineveniţi în alimentaţia zilnică dacă vorbim de o bere cu concentraţie alcoolică de 5% şi de o persoană de sex masculin, jumătate din această cantitate 330 ml dacă vorbim de o persoană de sex feminin".

Însă, trebuie avut în vedere și sortimentul berii alese, deoarece, de mult timp, berea nu mai conține doar apă, orz și hamei, așa cum prevedea legea germane a purității berii, apărută în 1516.

Care bere este cea mai sănătoasă

La capitolul proprietăți, cea mai indicată este berea nefiltrată. O bere la fel de sănătoasă, dar mai scumpă, este berea de manufactură, adică o bere artizanală produsă acasă sau în fabrici foarte mici.

„Fiind o bere nepasteurizată termenul de garanție este de doar 2 luni, ceea ce înseamnă că întotdeuna se va bea berea proaspătă, va ajunge în pahar repede după ce a fost scoasă din tancul de fermentare", a declarat Alexandru Geamănu, proprietar berărie manufactură.

O altă opțiune sănătoasă este berea de ghimbir, pe care o puteţi face chiar și acasă. Reţeta este foarte simplă: puneţi în blender rădăcina de ghimbir, zeama de lămâie şi miere după gust.

Dacă vreţi să faceţi doi litri de bere aveţi nevoie de:

80 de grame de rădăcină de ghimbir

300 de grame de zeamă de lămâie

miere după gust

2 linguri de drojdie uscată bio

„Cu cât zaharurile din berea noastră de ghimbir sunt în cantitate mai mare, cu atât creşte gradul de alcoolemie. Oricum, berea de ghimbir are o alcoolemie scăzută undeva între 1%, 0,2%, deci între variaţiile astea, nu creşte foarte mult", spune Florentina Gionea, consultant în nutriţie.

Puneți într-un borcan de sticlă două linguri de drojdie uscată bio, adăugaţi conţinutul obţinut în blender, completati cu apa şi amestecati.

„Punem capacul şi merge la fermentat. Cam peste 48 de ore o să înceapă primele semne. Când începe să se aciduleze gustăm, câte puţin", mai spune Florentina Gionea.

Sfat util pentru consumatorii de bere

Dacă vă numărați printre cei care adoră să combine savurarea unui pahar de bere cu consumul de semințe sau chipsuri, nu uitați că valoarea calorică va creşte de patru ori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel