Împotriva autismului la copii se va testa un nou medicament, după ce probele clinice efectuate pe animale au fost un succes, relatează Daily Mail.
În urma testelor efectuate pe şoareci modificaţi genetic, oamenii de ştiinţă americani au ajuns la concluzia că medicamentul, numit Suramin, corectează simptomele asemănătoare celor specifice autismului. Acesta a fost utilizat deja în Africa pentru tratarea “bolii somnului”(Trypanosomiasis) şi are drept ţintă sistemul de semnalare al celulelor, ce produce un răspuns metabolic la stres.
Specialiştii au descoperit că medicamentul a reuşit să “normalizeze”, la nivel molecular, conexiunile creierului care nu funcţionau cum ar trebui. De asemenea, medicamentul a corectat până acum 17 tipuri de anormalităţi legate de autism, precum şi probleme de comportament social, potrivit sursei citate.
Datorită rezultatelor excelente din probele clinice, medicii de la Centrul de Boli Metabolice din San Diego vor începe o serie restrânsă de testări pe copiii care suferă de autism, în mai puţin de un an.
“Teoria noastră sugerează că autismul este cauzat de blocarea unor celule care interferează cu dezvoltarea şi funcţiile creierului. Am utilizat o serie de medicamente folosite de aproape un secol pentru tratarea altor boli, cu scopul de a permite celulelor să revină la un metabolism normal, restaurând astfel sistemul de comunicare dintre celule”, precizează profesorul Robert Naviaux, directorul centrului de specialitate din San Diego.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu