Anca Țurcașiu, amintiri despre o dietă groaznică. Ce nedumerire a avut Horia Vârlan

Anca Țurcașiu și Horia Vârlan, adepți ai unui stil de viață sănătos, au făcut deliciul unui eveniment organizat, săptămâna trecută, de Mangesius Trading pentru specialistele în farmacie și produse farmaceutice, povestind despre diete, chiar dacă între timp maestrul bucătar era preocupat să realizeze câteva dintre capodoperele sale culinare.

"Am început să mănânc din ce în ce mai puțin, pentru că după o anumită vârstă surplusul se resimte. Toată lumea vrea să slăbească și eu toată viața mea am ținut diete de slăbire. M-am chinuit îngrozitor, până când am ajuns la concluzia stând de vorbă cu specialiști în domeniu, cu nutriționiști că o viață echilibrată din toate punctele de vedere face mult mai mult decât orice cură de slăbire", a mărturisit pentru început Anca Țurcașiu, în deschiderea evenimentului organizat de Mangesius Trading, sub sloganul "Întâmpină primăvara sănătos".

Artista a continuat, dezvăluind care a fost și cea mai groaznică dietă pe care a urmat-o: "Am ținut și o dietă specială, ceva groaznic, în care mănânci 10 zile doar grâu, hrișcă, mei, orez, din care făceam niște turtițe".

Uimit de ce i-a fost dat să audă, celebrul bucătar Horia Vârlan care a gătit pentru asistență supă thailandeză de creveți cu nucă de cocos și alte minunății, ravioli cu mascarpone și mousse de zmeură și de ciocolată, a dorit să afle dacă Anca Țurcașiu nu ciripește după o asemenea dietă.

"Ba da, să vezi ce triluri scoteam, ca o adevărată privighetoare", i-a răspuns glumeț artista, după care și-a continuat destăinuirile: "Am slăbit 3 kilograme, pe care le-am pus la loc în momentul în care am început să mânănc legumele și fructele mele. Concluzia: un regim de viață echilibrat, respectiv porții mici și dese, pe care să le respecți cu ardoare este cea mai bună dietă. Plec cu caserolele cu mâncare după mine, îmi fac dimineața o salată într-o caserolă cu brânză, cu semințe, cu de toate, ca să am o masă de prânz asigurată pentru a nu mă tenta altceva. Am în mașină și fructe. Până la urmă, un echilibru de fiecare zi ajută mult mai mult decât orice regimuri. Bebelușii noștri mănâncă la trei ore. Noi ne naștem programați să mâncăm la trei ore. Corpul nostru e ca un computer care gândește. Ori dacă organismului nu i se dă hrană opt ore, atunci când se întâmplă, totul se depune pentru a avea rezervă de energie pentru următoarea zi. Așa explică specialiștii de ce se depune tot ce mâncăm fără a respecta orele de masă".

Anca Țurcașiu a povestit și de ce a ajuns să mănânce acum mai mult decât înainte, deși se bucură de o siluetă de invidiat: "M-am informat și de-a doua zi nu mi-a fost greu decât să mă trezesc cu un sfert de oră mai devreme. Acesta a fost singurul lucru în plus pe care l-am făcut față de ceea ce făceam, pentru a-mi pregăti cinci caserole cu mâncare pentru toată ziua, pentru că plec dimineața și poate mai vin seara. Dimineața, o caserolă cu ce-aveam de la nutriționist, gustare - o pară tăiată, la prânz - o salată cu ce-aveam de la nutriționist de pregătit, la ora 5 - o gustare tot un fruct, pentru ca seara - de asemenea, o gustare. Și filmări dacă aveam ceream o pauză de cinci minute pentru a-mi lua gustarea. Toată lumea înțelege și dacă ești amabil și drăguț, orice se poate. Acel mod de viață pe care l-am ținut timp de două luni de zile m-a determinat să continui chiar și după ce am terminat această cură de slăbire. Am remarcat că nutriționista mi-a dat mult mai multă mâncare decât mâncam eu înainte", a precizat artista care are și un sfat pentru toți cei care au probleme cu greutatea: "să apeleze la specialiști pentru sfaturi și să nu încerce să complice lucrurile, pentru că totul stă în puterea fiecăruia"

Horia Vârlan recunoaște: Mă simt extrem de bine în compania doamnelor

Mestrul în arta culinară, Horia Vârlan, a dovedit în cadrul aceluiași evenimentul că știe să îmbine munca cu voia bună, totul asortat cu sfaturi dintre cele mai utile pentru acele reprezentante ale sexului frumos care știu cât de important este un regim de viață sănătos.

Pe lângă faptul că Horia Vârlan a explicat faptul că fiecare individ are echilibrul său de care trebuie să țină cont atunci când optează pentru un fel de mâncare sau altul, el a recunoscut și că "se simte extrem de bine în compania doamnelor, când le vorbește", motiv pentru care a profitat de ocazie pentru a oferi asistenței și câteva sfaturi utile în bucătărie.

"Tehnicile culinare ne ajută, însă pentru a deveni un bun bucătar trebuie să faci școală, cursuri. Pentru că trebuie să știi un pic chimie alimentară, fizică, geometrie, matematică, altfel nu ai cum să calculezi, de exemplu, volumul unui vas dacă nu știi geometrie", a spus maestrul.

Nu în ultimul rând, Horia Vârlan a amintit și că tigaia, înainte de a turna uleiul pentru a prepara ceva, trebuie să fie bine încinsă, iar pentru depozitarea alimentelor în frigider este bine să se folosească recipiente cu colțuri, întrucât cele rotunde irosesc spațiul. Un alt sfat al maestrului este acela de a umple cât mai bine frigiderul, pentru a face economie de energie, întrucât produsele reci deja le răcesc pe cele noi introduse. Cât despre morcovii pe care gospodinele doresc să-i păstreze în cutia destinată legumelor, este indicat a fi spălați în prealabil și abia după ce s-a îndepărtat și ultimele picături de apă, introduși apoi în frigider. Cât despre folosirea unor  fructe, cum este zmeura de exemplu, în afara sezonului de coacere din România, Horia Vârlan a explicat de ce este bine să folosim din cele congelate: "Sunt mai ieftine și pentru că ele sunt congelate la foarte scurt timp de la recoltare, își păstrează calitățile nutritive".

În schimb, Horia Vârlan și-a exprimat și criticile privind globalizarea: "Părerea mea este că, legat de gastronomie, globalizarea a plimbat bucătăria, gusturile și tehnicile culinare dintr-o parte în alta. În China mănânci pizza, în Goenlanda consumi mâncare chinezească, în Centrul Vechi din Capitală mâncâm mâncare din Uruguay etc. Asta nu este bine pentru că organismul fiecăruia era obișnuit cu o dietă de un anumit fel. Nu putem trece atât de rapid de la un mod de hrană la un altul. Primăvară, la noi începea sezonul urzicilor și al zarzavaturilor din grădină, treceai încet la carne de miel, iarăși legume și fructe și ciclul continua. Se mânca și carne de porc și slănină, iar bolile de acum nu existau cu o incidență atât de mare. Românii ar trebui să mănânce cât se poate de tradițional, nu numai tradițional, și cât se poate să păstrăm cele trei mese principale ale zilei, iar ultima masă din zi să nu treacă peste ora 19:00. Partea proastă este că nu mai avem timp pentru a găti și nu mai avem încredere în produsele de toate tipurile care se găsesc în magazine și în piețe", a concluzionat maestrul.

"Întâmpină primăvara sănătos" a fost organizat de Mangesius Trading, importatorul în România a produselor fabricate în Germania de compania Engelhard Arzneimittel, ale căror substanțe active sănătoase provin din natură: frunze de iederă, mușchi islandez, și acizii grași Omega din pește și luminița nopții.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel