Alimente care te încălzesc în mod natural pe timp de iarnă

Hainele groase ajută la încălzirea exterioară a corpului, dar pe timpul iernii putem să ne încălzim și din interior spre exterior, iar alimentația ne poate ajuta în acest sens.

Ovăzul

Cu cât se răcește vremea, putem consuma mai mult ovăz, mai exact produse integrale din ovăz. Acesta este bogat în fibre și în proteine vegetale, precum și în betaglucan, o substanță care ajută la reducerea colesterolului cu până la 10%. Nutrienții din ovăz ajută metabolismul să funcționeze normal, contribuind astfel la menținerea temperaturii corporale în limite normale și în sezonul rece.

Ciocolata caldă

Ciocolata caldă trebuie să fie de calitate, nu cine știe ce praf artificial cu aromă de ciocolată. Ciocolata caldă de calitate – de preferință neagră, consumată în sezonul rece, contribuie la menținerea sănătății inimii, dar și la sănătatea celulară, în general, căci conține flavonoizi, adică antioxidanți puternici care ne apără de radicalii liberi, ce pot dăuna sănătății cardiovasculare. O inimă sănătoasă și o circulație bună a sângelui echivalează cu o mai bună menținere a căldurii corpului pe timp de iarnă.

Supa de fasole neagră

Preparată cu boia iute sau chilli, supa de fasole neagră poate fi o masă ideală pe timp de iarnă, căci este o sursă ideală de fier și cupru. O porție de supă de fasole neagră oferă organismului și 15 grame de proteine și fibre, esențiale pentru buna funcționare a metabolismului, dar și antioxidanți.

Supa de dovleac

Dacă duci lipsă de vitamina A, pe timp de iarnă, supa de dovleac ajută. Dovleacul, pasat cum trebuie și transformat în supă, fără prea multe adaosuri cremoase, ci doar bine condimentat, este o bună sursă de vitamina A, B1, B3, B6, C, E, acid folic, calciu, potasiu, seleniu, fier, mangan și de fibre. Toate acestea ajută la buna sănătate a ochilor, dar și a pielii, ne protejează de răceli și întăresc sistemul imunitar. Mai mult, supa de dovleac asigură și senzația de satietate pe termen lung, fiind recomandat și în curele de slăbire.

Condimentele iuți

Fie că este vorba de chilli, de boia iute sau chiar de ardei proaspăt iute, este indicat să oferi organismul o substanța regăsită în acestea: capsaicina. Aceasta accelerează arderile metabolice, fiind un bun adjuvant în timpul curelor de slăbire, și contribuie la încălzirea organismului tocmai prin efectul de accelerare a arderilor.

Ceaiul de ghimbir

Optează iarna pentru ceai de ghimbir. Ghimbirul are proprietăți termogenice care ajută corpul să-și mentină căldura. Mai mult, ghimbirul accelerează și arderile metabolice, contribuind totodată și la buna circulație a sângelui, inclusiv la extremități.

CITEȘTE ȘI: Alimente care ”fură” calciul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel