Pericol: 15.000 de copii suferă de o anomalie care trece neobservată

Copii-Republica-Moldova-18-ani-statistica-numar-populatia
Copii-Republica-Moldova-18-ani-statistica-numar-populatia

În România, 15.000 de copii cu vârsta de până la 18 ani au malformații cardiovasculare congenitale netratate, arată medicii clinicii Ares. Numărul este extrem de mare dacă stăm să ne gândim că 70% dintre aceștia ar putea fi tratați printr-o intervenție minim invazivă.

Există câteva semne la care părinții trebuie să fie atenți pentru ca problemele de sănătate ale celor mici să nu se agraveze.

Vorbim despre șase lucruri care le arată că este timpul să ceară sfatul unor specialiști: infecții respiratorii dese, cel puțin o dată pe lună; pielea, unghiile sau buzele sunt colorate albăstrui la cel mai mic efort; dificultăți în respirație și oboseală accentuată, chiar și în timpul mesei; creștere anormală în greutate și înălțime; transpirații reci pe tot corpul, dar mai ales în jurul capului. De asemenea, este un semnal de alarmă și dacă micuțul doarme o mare parte din timp sau se trezește obosit.

În România, potrivit calculelor efectuate de specialiștii de la clinica Ares, peste 15.000 de copii au astfel de malformații cardiovasculare congenitale netratate. În plus, anual se nasc 1.000 de copii cu malformații congenitale cardiovasculare, iar peste 50% din malformații sunt neobservate sau diagnosticate în mod eronat.

Centrele Ares propun o soluție non-chirurgicală pentru tratarea problemelor de sănătate, lansându-și prima secție de Angiologie Pediatrică din Europa de Est. Secția este o premieră pentru lumea medicală, fiind singura specializată în tratarea minim invazivă a copiilor cu probleme cardiace congenitale precum și problemele arteriovenoase.

VEZI ȘI: 

Revoluție în medicina românescă. Alternativă la chirurgia traumatizantă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel