Vaccin împotriva HIV, de la ruși, în doi ani

Cercetătorii ruşi anunţă că sunt pregătiţi să înceapă faza a doua a testelor clinice pentru un vaccin în potriviva virusului HIV, dar că au nevoie de până la 7,3 milioane de dolari pentru finanţa testele.

Cercetătorii ruşi de la Novosibirsk au anunţat că sunt pregătiţi să treacă la a doua fază a testelor clinice pentru un vaccin împotriva virusului HIV. Ei au însă nevoie de 4,9 - 7,3 milioane de dolari pentru a finanţa testele, potrivit The Moscow Times.

Vaccinul, cunoscut drept KombiVIChvak, ar trebui să fie testat în această fază pe un număr mai mare de oameni şi ar putea fi gata în mai puţin de doi ani, dacă vor exista fondurile necesare.

Cercetătorii ruşi au anunţat începutul testelor pentru KombiVIChvak în anul 2010 şi l-au descris, la acea vreme, ca fiind unul dintre cele mai avansate potenţiale vaccinuri împotriva HIV/SIDA din lume.

Rusia are una dintre ceie mai mari rate de infecţie cu HIV din lumea industrializată, aceasta fiind cauzată, în parte, de rate ridicate ale consumului de droguri. Dacă la nivel mondial răspândirea virusului este în scădere, în Rusia aceasta este în creştere. Cu zece ani în urmă, 170.000 de locuitori ai acestei ţări erau infectaţi cu HIV. În prezent, se estimează că 1,2 milioane de ruşi sunt infectaţi cu HIV.

În urmă cu câteva zile, oficialii ruşi au anunţat că ar putea furniza trei vaccinuri împotriva virusului Ebola în următoarele şase luni şi că unul dintre acestea este gata deja pentru un test clinic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel