Universul este mai vechi decât credeam, arată un nou studiu

planck
planck

Agenţia Spaţială Europeană a prezentat astăzi primele concluzii ale misiunii Planck, trasmite Planck a fost lansată în 2009 pentru a cartografia microundele din fundalul universului, ce reprezintă o strălucire de la începutul Universului ce emană din toate direcţiile spaţiului dar care sunt invizibile pentru ochiul uman.

Universul pare să aibă o vârstă de 13,81 miliarde de ani, fiind ceva mai bătrân decât se credea până acum. O nouă măsurătoare precisă efectuată cu ajutorul Plank arată că materia printre care se numără atomii, stelele, galaxiile şi toate celelalte lucruri observabile direct, constituie aproximativ 4,9% din totalul energiei din Univers.

George Efstathiou, profesor de astrofizică la Universitatea Cambridge şi membru al echipei de oameni de ştiinţă care au participat la proiectul Planck, a menționat că proiectul ar putea deschide calea spre descoperirea unor fenomene noi.

Planck va continua să acumuleze date până în luna septembrie. Datele suplimentare ce ar putea conţine dovezi ce atestă existenţa undelor gravitaţionale în universul timpuriu  reprezintă o ţintă foarte importantă pentru fizicieni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel