Un nou pas înspre anticoncepţionalele masculine. Contracepţia orală va putea fi o responsabilitate împărţită între cele două sexe

sperma
sperma

Un hormon feminin este considerat de cercetători cheia pentru obținerea anticoncepționalelor masculine. Este vorba despre progesteron, hormonul care ghidează spermatozoizii către ovul.

Drumul spermatozoizilor către ovul este mai mult o cursă cu obstacole pe viață și pe moarte. Acel unic spermatozoid din milioanele conținute de lichidul seminal care are norocul să ajungă la tuburile ce duc la ovul trebuie să străbată straturi groase, gelatinoase de mucus și celule. Din fericire pentru spermatozoid, există și un ajutor. Două studii publicate în revista Nature, unul din Germania și altul din SUA, arată cum spermatozoizii sesizează progesteronul, un hormon feminin, care îi ghidează înspre ovul. Descoperirea poate ajuta la realizarea unei noi clase de contraceptive.

Poate explica și unele cazuri de infertilitate

Problemele cu progesteronul pot explica și unele cazuri de infertilitate. Unele ovule pot să nu producă suficient progesteron sau anumiți spermatozoizi să nu fie destul de sensibili la progesteron. Dar nu există o cerere mare de medicamente împotriva infertilității pentru că întotdeauna există alternativa fecundării in vitro, spun specialiștii. De aceea, cercetătorii s-au axat pe contracepție. Blocarea progesteronului sau a posibilității spermatozoizilor de a-l sesiza este cheia unor noi tipuri de anticoncepționale, care ar putea fi utilizate atât de femei, cât și de bărbați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel