Natura oferă atât de multe, însă sunt prea puține persoane care observă acest lucru. Prinși de rutină și de fuga zilnică, preferăm să luăm lucrurile ca atare și să nu mai privim alternativele.
Cătina, de foarte multe persoane ignorată și considerată chiar și nesanatoasă, poate avea o mulțime de beneficii pentru organismul nostru. Forma ei mică și rotundă ce seamană cu o pastilă ne poate face să credem că este o pastila, însa una naturală cu foarte multe beneficii.
Cătina mai este numită și „ ginsengul românesc” datorită tuturor proprietăților pe care le are. Este foarte bogată în vitamine și poate înlocui cu brio o grămadă de medicamente. Catină este bogată în vitaminele C, A, E, B, flavonoide cu acţiune antioxidantă și antiinflamatoare, microelemente, taninuri, enzime și pectine.
Uleiul de catină face minuni pentru persoanele care suferă de boli de piele
Există foarte multe afecțiuni de acest gen ca de exemplu: psoriazisul, diversele eczeme, mâncărimile și chiar și arsurile. În cazul în care mergi la mare și dorești să-ți protejezi pielea de radiațiile ultraviolete, uleiul de cătină este mult mai indicat decât toate produsele din comerț.
Potrivit kanald.ro, acesta îți protejează pielea împotriva radiațiilor solare, o hrănește și o revitalizează pentru că uleiul de cătină conține vitaminele A, B1, B2, C, E si K. În cazul eczemelor sau mâncărimilor, uleiul se poate aplica fie extern, direct pe zona afectată de 2-3 ori pe zi, sau intern, pe cale orală, o linguriță de trei ori pe zi.
Uleiul de catina este foarte bun si in cazul persoanelor agitate si stresate
Cătina este foarte bogată în fosfor și calciu, în vitaminele B și vitamina C. După măceș, cătina are cel mai ridicat conținut de vitamina C.
Pentru persoanele care depun foarte mult efort intelectual sau fizic și se simt obosite și lipsite de vlagă, se recomanda consumul zilnic a 20 de lingurițe de ulei de cătină, sau 4-5 lingurițe de fructe proaspete amestecate cu miere.
Înlatură anemia la persoanele foarte slabite
Datorită conținutului bogat de vitamine și minerale, catina face minuni pentru persoanele aflate în convalescență sau care suferă de anemii.
Persoanele care doresc să facă o atfel de cură ar trebui ca, timp de o luna, sa consume fructe proaspete sau cateva lingurite de ulei de catina si rezultatele vor fi impresionante. Catina poate avea efecte miraculoase si in cazul afectiunilor hepatice sau cronice, cateva lingurite de suc de catina zilnic te poate scapa de o gramada de probleme.
[citeste si]
Cătina este bună și pentru inimă și sistemul circulator. Întărește vasele de sânge și reduce semnificativ colesterolul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News