Studiu: Adolescenţii care iau masa cu părinţii prezintă risc mai mic de tulburări alimentare

masa in familie
masa in familie

Un studiu arată că mâncatul împreună, în familie, scade şansele ca adolescenţii să sufere de dereglări alimentare precum bulimia şi anorexia. Astfel, tinerii nu mai sar peste mese şi scad şansele să se apuce de fumat pentru a scădea în greutate.

autor: Iulia Dumitru

Cercetătoarea Barbara Fiese este de părere că ideile că tinerii nu vor să-și petreacă timpul cu părinţii sau că sunt prea ocupaţi sunt greşite, arătând că o familie ar trebui să ia masa împreună de minimum trei ori pe săptămână, scrie dailymail.co.uk.

În urma studiului, Fiese a descoperit că adolescenţii care iau masa cu părinţii lor de cel puţin cinci ori pe săptămână au cu 35 % mai puţine şanse să sufere de tulburări alimentare precum consumul alimentar excesiv urmat de vomat, luarea de pastile de slăbit sau laxative, omiterea meselor sau fumatul. De asemenea, este cu 24 % mai probabil ca aceştia să mănânce mai sănătos decât cei ce nu iau masa cu familia.

Cercetătoarea este convinsă că familiile ce mănâncă împreună au legături mai strânse, vorbind mai deschis despre obiceiurile periculoase în alimentaţie, iar copiii se pot exprima liber. Părinţii pot recunoaşte devreme semnele unei tulburări alimentare şi pot interveni înainte de crearea unei probleme grave.

Cât despre ce să vorbeşti la masă, Barbara Fiese nu recomandă interogarea despre rezultatele şcolare, ci o întrebare de genul: ”Ce ai face dacă ai câştiga un milion de dolari?”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel