Sportul, remediu pentru sănătatea mintală

Copil - sport
Copil - sport

Potrivit unor studii, copiii care sunt activi din punct de vedere fizic au o putere de gândire mai mare.

Exercițiile stimulează materia cenușie în nouă zone diferite ale creierului, potrivit unui studiu efectuat asupra unor copii cu vârste curpinse între 8-11 ani.

Echipa spaniolă consideră că sportul va avea o influență asupra performanței lor în cadrul examenelor și, în consecință, a succesului în carieră.

O treime dintre copiii din Marea Britanie sunt supraponderali

Dr. Francisco Ortega, de la Institutul de Sport și Sănătate al Universității din Granada din Spania, a declarat că rezultatele studiului exercițiile fizice  protejează persoanele în vârstă împotriva bolii Alzheimer.

Cercetările sale au arătat că aptitudinile fizice ale copiilor, în special capacitatea aerobică și motorie, au fost legate direct de mai mulți neuroni în anumite zone ale creierului, cunoscute sub numele de regiunile corticale și subcortice.

Aerobic fitness este capacitatea de a face exerciții pentru o lungă perioadă de timp și în mod eficient. În special, aceasta a fost asociată cu mai multă substanță cenușie în cortexul premotor, care este important pentru învățare (imitație) și cunoaștere socială (empatie), precum și mișcări de control. Acest tip de exercițiu stimulează de asemenea puterea giroscoapelor parahipocampale și a hipocampului care controlează memoria.

Beneficiile sportului pentru sănătatea mintală sunt:

Performanță școlară mai bună

Foarte important, el a spus că în urma cercetării a constatat că capacitatea motorului a contribuit la combustia materiei cenușii în două regiuni esențiale pentru prelucrarea și citirea limbajului - gyrus frontal inferior și gyrus temporal superior.

Reduce riscul de demență la adulți

Exercițiile au fost cunoscute de mult timp drept un remediu pentru a îmbunătăți sănătatea creierului prin creșterea fluxului sanguin la materia cenușie. S-aa constatat chiar că o oră pe zi reduce la jumătate riscul bolii Alzheimer.

[citese si]

Potrivit Daily Mail, în urma mai multor investigații s-a dovedit în mod constant că volumul hipocampului este mai mare la adulții mai în vârstă decât cei cu vârste mai mici.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel