Secretul oamenilor slabi se ascunde într-un exces de gene

oamenii sut slabi din cauza genelor
oamenii sut slabi din cauza genelor

Cauza care stă la baza constituţiei foarte suple a unor persoane, care nu reuşesc să ia în greutate, ar fi un exces de gene, potrivit unui studiu efectuat de cercetători din mai multe ţări pe 100.000 de persoane.

Rezultatele studiului, centrat pe cauza acestei stări patologice, care este asociată cu un risc de mortalitate ridicat, au fost publicate în revista britanică Nature. Cercetarea a fost efectuată de o echipă de francezi, englezi şi elveţieni, coordonată de Philippe Froguel, de la Imperial College din Londra şi Institut Pasteur din Lille, şi de Jacques Beckmann, de la Universitatea Lausanne, potrivit mediafax.

Cercetătorii au arătat că la baza obezităţii sau supleţei stă numărul de copii de gene ale unui fragment al cromozomului 16. Majoritatea oamenilor au câte două exemplare din fiecare genă din acest fragment de cromozom, câte unul de la fiecare părinte. Însă, aproximativ o persoană din 2.500 nu are decât un exemplar, iar una la 2.000 are trei copii.

Aceeaşi echipă de cercetători a descoperit, în 2010, că prezenţa unei singure copii în acest fragment al cromozomului 16 ar putea fi cauza a 1% din cazurile de obezitate severă.

În studiul de faţă, ei au demonstrat că personele cu un exces de material genetic - care au trei exemplare de gene - sunt extrem de slabe. Aceste persoane prezintă un risc de 20 de ori mai mare decât restul populaţiei de a avea o greutate sub limita celei considerate normală.

Genele cu câte trei copii, 28 la număr, sunt probabil "gene ale apetitului", spune acesta.

Astfel, jumătate dintre copii cu această anomalie au o greutate sub limita normală şi le este foarte greu să se alimenteze. Ei pot suferi de tulburări în dezvoltare şi pot ajunge să cântărească la 4 ani cât un copil de un an şi jumătate, a mai spus Froguel.

Cercetătorii au identificat 138 de purtători ai acestei anomalii printre cele 100.000 de persoane studiate. Într-o treime din cazuri, această mutaţie nu s-a regăsit şi la părinţi, iar la celelalte două treimi era ereditară

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel