Raed Arafat trage un semnal de alarmă: Deficit de doctori de urgență, deși posturile sunt deblocate

Secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat, a tras, marți, un semnal de alarmă. Aflat la Târgoviște, el a declarat că există un deficit de doctori de urgență în mai multe județe din țară, deși posturile au fost deblocate, iar fonduri de angajare există.

Întrebat despre situația de la Dâmbovița, unde Spitalul Județean Târgoviște se confruntă cu un deficit de medici de urgență, Raed Arafat a precizat că situația se regăsește în mai multe județe.

"Este o situație națională, din păcate. Nu mai este o problemă de blocare a posturilor, se pot angaja medicii, există și fonduri de angajare. Problema este să găsim medicii. Noi acum în Comitetul tehnic interministerial între Ministerul de Interne, Ministerul Sănătății, chiar am discutat aceste aspecte și unitățile de primiri urgențe au prioritate împreună cu serviciile de ambulanță la angajări în limita, bineînțeles, a bugetului, care sper să avem un plan să creștem bugetul pentru personal să se poată angaja în plus", a spus Raed Arafat pentru Agerpres.

Vezi și: Soluție șoc pentru criza de medici din România: import de personal din Bulgaria

El a precizat că managerii de spital împreună cu cei care coordonează unitățile de primiri urgență ar trebui să facă eforturi pentru a atrage medici specialiști: "Când faci concurs, trebuie să fie efort făcut de către șeful unității de primiri urgențe și de către managerul spitalului ca să atragă medici. Sunt județe care suferă foarte mult de lipsă de medici de urgență, sunt altele care stau mai bine. Din păcate au plecat mulți medici în ultimii ani din țară și încercăm cât mai mult să aducem înapoi și să îi ținem pe cei care acum sunt la pregătire".

Secretarul de stat în MAI a făcut referire și la motivațiile care i-ar putea face pe medici să rămână în sistemul sanitar românesc.

"Ținerea medicilor în țară nu se ține doar prin creșterea salariilor, nici chiar printr-o singură soluție, este una complexă care să îi arate medicului că poate evolua în carieră, poate să aibă loc de muncă care să îi asigure siguranța de muncă și aici în serviciile de urgență nu avem această problemă, dotare este, și bineînțeles plata la un nivel acceptabil pentru ei, nu neapărat cum sunt plătiți în Germania, că totuși în România costurile rămân altfel, dar la un nivel acceptabil pentru ei", a continuat Raed Arafat.

Citește și: ÎCCJ a decis: Medicii din spitalele publice sunt funcționari publici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel