PRUNELE combat o maladie care ucide milioane de oameni

Prunele au proprietăți diuretice, de stimulare a sistemului nervos, decongestive, hepatice, dezintoxicante și laxative.

Aceste fructe ameliorează stările inflamatorii ale ficatului și splinei. De asemenea, prunele și sucul proaspăt pregătit din ele contribuie la scăderea acidității sucului gastric, ceea ce le face să fie un mijloc de tratament auxiliar în gastrite, ulcer stomacal și duodenal. Prunele îmbunătățesc semnificativ starea bolnavilor de ateroscleroză, colecist, hipertensiune și rinichi, scrie fruză-verde.ro.

Un pahar de suc de prune, înainte cu o jumătate de oră de mesele principale, ajuta la intarirea sistemului imunitar, creste rezistenta organismului la infectii, ceea ce este foarte bine tinand cont de faptul ca toamna e foarte aproape, si este un tonic eficient pentru sistemul nervos.

Sucul de prune. Ca fruct întreg, este un laxativ natural, lucru pe care îl știu multe persoane cu probleme digestive și care adesea apelează la această băutură. Ceea ce trebuie să știi e că pentru a pierde din greutate, trebuie să bei zilnic două pahare de suc de prune.

Pentru că deja a început sezonul prunelor, trebuie să știți că specialiștii recomandă o cură de opt-zece prune proaspete, dimineața, înainte de micul dejun, mai ales persoanelor care suferă de constipație.

Alte beneficii ale consumului de PRUNE

Stimulează memoria – Ştiai că dacă mănânci cel puţin trei prune pe zi, antioxidanţii puternici din acestea te ajută să elimini celulele deteriorate care îţi afectează memoria?

Ideale la dietă – Prunele sunt sărace în calorii, ceea ce înseamnă că sunt benefice dietei tale. Fiecare prună conţine 30 de calorii, adică 1,5% din caloriile recomandate pentru fiecare zi pentru o dietă bazată pe 2.000 de calorii pe zi.

Citește și: Mâncarea lui Dracula, sos de prune cu usturoi

Previn bolile de inimă – Prunele sunt foarte sărace în grăsimi, fiecare fruct conţine mai puţin de 0,2 grame. În plus, ele nu conţin grăsimi saturate, care pot creşte riscul atacului de cord prin creşterea colesterolului.

Sunt pline de carbohidraţi buni - Dacă dieta pe care o ţii interzice consumul de carbohidraţi, prunele pot fi printre puţinele fructe pe care le poţi consuma.


Atenţie însă! Prunele uscate au o concentraţie mare de carbohidraţi care stimulează pancreasul să secrete insulină, aşa că limitaţi-vă la a consuma prune proaspete, dacă nu vreţi să aveţi probleme cu glicemia şi un risc crescut de a face diabet.

Te fereşte de cancer – Pigmentul roşiatic-albăstrui al prunelor, numit antocianină, poate ajuta la prevenirea diverselor tipuri de cancer.

Benefice pentru oase – Prunele conţin şi vitamina A, iar un singur fruct conţine 8 % din aportul zilnic de vitamina, despre care este recunoscut faptul că promovează refacerea şi creşterea oaselor.

Combat anemia – Mecanismul prin care prunele combat anemia şi previn reapariţia acesteia nu este legat de conţinutul ridicat de fier al acestor fructe, ci datorită acţiunii vitaminei C, care intervine în absorbţia fierului la nivelul organelor digestive, jucând astfel un rol indirect în prevenirea şi tratarea anemiei feriprive.

Consumul de prune ajută în prevenirea şi tratarea constipaţiei, o porţie de prune la 2-3 zile, de preferabil după-amiaza, fiind recomandată graţie conţinutului crescut de celuloză şi mucilagiu, care au acţiune benefică asupra intestinului, stimulând tranzitul intestinal şi conferind astfel un efect laxativ.

Atenţie! Prunele uscate nu sunt recomandate persoanelor care suferă deja de diabet zaharat pentru că au o concentraţie ridicată de glucide, dar în schimb se pare că prunele uscate ajută în cura de slăbire. De asemenea, consumul de prune este contraindicat în boala diareică acută sau cronică şi în caz de suferinţe renale, cum sunt pietrele la rinichi.

Când alegem și consumăm PRUNE, este bine să ținem seama de următoarele idei și recomandări

- Prunele trebuie să fie cărnoase, strălucitoare, fără ciuperci, relativ moi și cu brumă albă pe ele.
- Perioada de prospețime se prelungește prin păstrarea la frigider, în recipiente etanș, unde rezistă până la 6 luni.
- Prunele foarte uscate se înmoaie în apă fierbinte, câteva minute.
- Dacă se pun la copt, se țin în apă sau suc înainte, iar timpul de coacere va fi mai scurt.
- Amestec de fructe uscate – se taie prunele și se amestecă împreună cu alte fructe uscate și nuci.
- La copt – se reduce cantitatea de grăsime, dar se obține un aluat mai moale prin înlocuirea unei cantități de grăsime cu aceeași cantitate de piure de prune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel