Patru mituri despre zborul cu avionul, distruse de un pilot!

Pilotul britanic Patrick Smith demontează, în cartea sa, unele dintre cele mai des întâlnite mituri despre zborul cu avionul.

Telefoanele mobile afectează sistemul electronic al avionului

Smith spune că cel mai probabil nu este cazul, dar autorităţile de aviaţie civilă preferă să acţioneze în cel mai sigur mod posibil pentru a exclude orice fel de problemă. Sistemele electronice ale avioanelor sunt extrem de bine ecranate, dar dacă aceste sisteme sunt vechi sau apar defecţiuni, este posibil să apară unele probleme. Pe de altă parte, dacă îngrijorarea ar fi atât de mare pe cât cred unele persoane, însoţitorii de zbor ar colecta telefoanele înainte de decolare sau ar inspecta fiecare pasager cu mult mai multă atenţie pentru a se asigura că nu folosesc telefoanele mobile, mai ales că mulţi nici nu le opresc în timpul zborului. De asemenea, multe companii permit folosirea telefonului pe opţiunea „Flight Mod" (Avion).

Avionul poate să zboare singur când este pus pe pilot automat

Este un mit extrem de frustrant pentru piloţii din întreaga lume, mai ales că cei mai mulţi oameni nu ştiu exact ce acţiuni pot fi executate de sistemul de pilot automat şi în ce măsură este nevoie de intervenţia pilotului. Smith compară pilotul automat cu tehnologia folosită de chirurgi în sala de operaţii: deşi uşurează anumite acţiuni şi le face mai sigure, nu înseamnă nici pe departe că nu mai sunt necesare prezenţa şi atenţia chirurgului.

O gaură în avion va atrage totul în exterior

Este un mit la popularizarea căruia a contribuit din plin Holywood-ul şi filmele sale de acţiune. Pilotul spune că depinde în primul rând de mărimea găurii din avion, de ceea ce a dus la formarea ei şi de nivelul presurizării cabinei (în funcţie de altitudinea la care se află avionul) la momentul în care apare o astfel de situaţie. O gaură produsă de explozia unei bombe, care duce la depresurizarea bruscă a cabinei, poate duce la extragerea călătorilor din avion. Vestea bună este că în cele mai multe cazuri depresurizarea are loc treptat şi situaţia poate fi ţinută sub control.

Avioanele evacuează fecalele în timpul zborului

Este un mit care circulă de zeci de ani, dar fără să aibă vreo bază reală. Rezervoarele păstrează fecalele până când aeronava aterizează, apoi sunt golite de personalul specializat de pe aeroport.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel