O nouă terapie împotriva obezităţii morbide, fără intervenţii chirurgicale

heavy101
heavy101

Obezitatea morbidă este termenul pe care îl folosim pentru a vorbi despre obezitatea severă, caracterizată printr-un indice de masă corporală (IMC), de 40.0 sau mai mare. Pe lângă diminuarea considerabilă a poftei de viaţă, obezitatea morbidă provoacă handicap, minusvalie şi probleme de excludere socială.

Autor: Roberta CautişPentru a vindeca această boală, una dintre soluţiile radicale, cele mai comune, este intervenţia chirurgicală., bypass-ul gastric. Acum, medicii de la Spitalul Universitar Son Espases, din Palma de Mallorca au pus în aplicare un nou tratament, care să evite supunerea la operaţie a pacientului.

Se numeşte Proiect Tramomtana şi a împiedicat 24 de pacienţi cu obezitate morbidă, să apeleze la chirurgia bariatrică, pentru a reduce 10,2% din greutatea lor şi a creşte, cu 5%, masa musculară într-un an în care aceştia au urmat programul prestabilit.

Un stil de viaţă sănătos, împotriva obezității

Acest program este structurat pe sesiuni, pe baza unor grupuri de educaţie pentru sănătatea nutriţională, promovarea activităţii fizice şi schimbarea stilului de viaţă pentru o perioadă de doi ani, vizite la fiecare trei luni la endocrinologi, la specialişti în medicina sportivă şi o asistentă medicală, care deţine o diplomă de absolvire, în nutriţie.

Rezultatele obţinute arată, conform 20minutos.es, că pierderea în greutate, la pacienţii din grupul de terapie intensivă multidisciplinară, a fost de 10,2%, de 2,1% la pacienţii din grupul medical tradiţional şi de 28,5% la cei din grupul chirurgical.

Astfel, 40% dintre pacienţii incluşi în grupul de intervenţie interdisciplinară, nu mai erau obezi în stadiul morbid după un an şi, prin urmare, nu mai sunt candidaţi pentru intervenţia cu tehnicile de chirurgie bariatrică.

La acest proiect au participat aproximativ 20 de cercetători din diferite domenii, legate de obezitatea morbidă, cum ar fi: cardiologi, endocrinologi, farmacişti, chirurgi, psihologi, asistenţi medicali şi membri ai Serviciului pentru Îngrijirea Pacienţilor.

Citește și:

Secretul oamenilor slabi se ascunde într-un exces de gene

Cinci mituri despre corpul uman pe care le ştii de când eşti mic

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel