Leziunile cerebrale ale copiilor nou-născuţi se pot depista

Multe dintre tulburările de învăţare ale unui copil îşi are originea în leziunile cerebrale cu care se naşte. Aceste leziuni sunt  nedetectabile în primul an de viaţă al celui mic. La vârsta de şase sau şapte ani, când copilul începe să înveţe, aceste leziuni cerebrale sunt dificil de vindecat. Medicii de la Spitalul Clinic din Barcelona au creat o tehnică care să ajute la depistarea maladiei.

Autor: Anca Murgoci

Medicii au dezvoltat primii biomarkeri pentru diagnosticarea precoce a leziunilor cerebrale la copii. Acestea se produc la 10-12% din copiii nou-născuţi. Din acest procent, jumătate vor avea tulburări de învăţare.

Potrivit şefului Serviciului de Medicină Peritenală de la Spitalul Clinic din Barcelona, Eduard Gratacós, progresul este semnificativ deoarece se pot depista leziunile cerebrale. Se pot aplica strategii preventive pentru a evita problemele de învăţare.

Biomarkerii detectează leziunile cerebrale cu ajutorul unei rezonaţe magnetice la copiii de un an. Se realizează o analiză completă şi detaliată pentru a identifica eventualele probleme. Această tehnică ar putea fi utilizată în spitale în patru sau cinci ani.  Experţii vor analiza ce porţiuni ale creierului prezintă anomalii. Testul va da rezultate în proporţie de 94% din cazurile de copii nou-născuţi.

Acest tip de analiză este primul în lume. Este un procedeu dificil deoarece copiii nou-născuţi au o cantitate mică de substanţă albă din creier. Potrivitwww.20minutos.es, în 20 de ani se va realiza un medicament pentru tratarea leziunilor cerebrale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel