Inovație în oncologie: Cancerul, tratat cu cancer

celule canceroase
celule canceroase

Mici sfere pline de celule tumorale emit semnale inhibatoare. Celulele canceroase prezente în coprul pacientului le captează și li se frânează dezvoltarea. Orice nouă modalitate terapeurică de tratare a cancerului este primită pozitiv. Deși este devreme pentru a trâmbița succesul, tratamentul prezentat de către cercetătorii de la Institutul Rogosin din New York oferă speranțe și este extrem de inovator, căci utilizează celule sușă canceroase pentru a lupta împotriva acestei boli, care afectează din ce în ce mai multe persoane.

[caption id="attachment_35029" align="alignleft" width="300" caption="Comparația dintre celulele normale și cele canceroase"][/caption]

Noua terapie intră în câteva săptămâni în a doua din cele trei faze de testare pe care trebuie să le treacă un medicament înainte să ajungă pe rafturile farmaciilor. Se vor produce astfel mostre de capsule umplute cu celule ce provin de la tumorile șoarecilor. Aceste sfere, care au un diametru mai mic de jumătate de centimetru, se implantează la un pacient care suferă de cancer. „Când am început să umplem capsulele ne-am dat seama că mai întâi creșteau până umpleau tot spațiul liber și după aceea mureau și rămâneau colonii de 100-150 de celule”, au explicat cercetătorii americani. Au observat că celulele acționau prin împiedicarea dezvoltării altor celule tumorale. Testele de laborator și pe animale, care apar publicate în numărul actual din Cancer Research arată cum implantul acestor sfere la șoareci, pisici și câini care sufereau de cancer au putut frâna dezvoltarea celulelor tumorale deja existente în corpul lor, iar în anumite cazuri s-a ajuns până la vindecarea completă a tumorilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel