Un eveniment medical fără precedent în România are loc, vineri, în București. O conferință multidisciplinară ce reunește aproximativ 2.000 de specialiști din țară și străinătate este transmisă live, către mii de medici care au acces online la lucrări.
Conferința de Aterotromboză din 2016 este cel mai mare eveniment științific național dedicat acestei patologii. În cadrul conferinței se dezbate tema „Ateroscleroza și diabetul zaharat", într-o colaborare interdisciplinară între Societatea Română de Cardiologie, Federația Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice și Academia de Științe Medicale, secția de Medicină Internă. Evenimentul este susținut și anul acesta de partenerul tradițional, Grupul Sanofi-Zentiva.
Coordonatorii științifici ai evenimentului sunt Prof. Dr. Eduard Apetrei, Membru al Academiei de Ştiinţe Medicale şi al Societăţii Române de Cardiologie, și Prof. Dr. Nicolae Hâncu, Membru de Onoare al Academiei Române, Preşedinte de Onoare al Federaţiei Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.
România, pe harta țărilor cu mortalitate ridicată din cauză cardiovasculară
"România continuă să se afle pe harta țărilor cu mortalitate ridicată de cauză cardiovasculară, respectiv circa 60% din mortalitatea generală este încă produsă de bolile vasculare. Aterogeneza este un proces dinamic, în care intervin multipli factori de risc, printre care și diabetul zaharat. Ceea ce ne propunem la această conferință este să creștem accesul la noutățile din domeniu și la actualizările ghidurilor din practica medicală pentru cât mai mulți colegi. Este un cadru științific în care transferul de expertiză se va face prin intermediul a 12 conferințe, 3 prezentări de cazuri și 3 dezbateri libere care cercetează relația dintre apariția, dezvoltarea și regresia aterosclerozei și aterotrombozei și factorii majori de risc (cum ar fi diabetul zaharat, hipertensiunea arterială, dislipidemiile, obezitatea)", a spus Prof. Dr. Eduard Apetrei.
Alianță între cardiologi și diabetologi
"În ultimii ani, strategiile de gestionare ale diabetului zaharat s-au mutat de la tratamentul hiperglicemiei la tratamentul multifactorial, prin identificarea și tratarea factorilor de risc cardiovascular. Tocmai de aceea este binevenită abordarea interdisciplinară. De mulți ani, între cardiologi și diabetologi s-a consolidat o alianță virtuală bazată pe multitudinea cazurilor de pacienți cu nevoi din ambele arii de expertiză, alianță ce se reflectă și în extinsa agendă științifică de azi", a precizat prof. Dr. Nicolae Hâncu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu