Maxim o jumătate de halbă de bere pe zi pentru pensionari, pentru a-şi proteja corpul şi creierul - RAPORT

article-2006550-0CAB804A00000578-49_468x297
article-2006550-0CAB804A00000578-49_468x297

Medicii britanici atrag atenţia, într-un raport al Colegiului Regal de Psihiatrie publicat marţi, asupra faptului că persoanele în vârstă ar trebui să îşi limiteze consumul de acord, pentru a proteja corpurile şi minţile lor îmbătrânite.

Autor: Ciprian Ciocan

Limita superioară a consumului de alcool, in cazul bărbaţilor, ar trebui să fie de 1,5 unitati pe zi, ceva mai mult decât o jumatate de jalba de bere, şi mult mai puţin decât recomandările actuale, de trei-patru unităţi pe zi, potrivit raportului citat de dailymail.co.uk.

Pentru femeile de peste 65 de ani, limita ar trebui redusă de la două-trei unități pe zi la cel mult o unitate. O jumătate de halbă de bere are tăria unei unităţi, iar un pahar mic de vin echivalează cu o unitate si jumătate.

Raportul Colegiului Regal de Psihiatrie avertizează că îmbătrânirea populatiei în combinaţie cu un consum tot mai ridicat de alcool crează o generatie de dependenti ascunşi care au nevoie urgentă de ajutor.

O treime din persoanele in vârstă care au probleme cu alcoolul le dezvoltă mai târziu din cauza unor factori care variază de doliu, la plictiseala produsă de pensionare. ‘’Odată cu înaintarea în vârstă apar anumiţi factori, cum ar fi problemele de memorie şi cele de sănătate fizică care împiedică abilitate organismului de a scăpa de alcoolul din sânge. Acest lucru înseamnă că efectul a ceea ce noi numim limite de siguranţă este de fapt mult mai dăunător pentru persoanele în vârstă”, a declarat doctorul Tony Rao, psihiatru specializat pe problemele oamenilor în vârstă şi unul dintre autorii raportului.

Organismul îmbătrânit conţine mai puţină apă şi mai multă grăsime, ceea ce înseamnă că cantităţi mici de alcool pot cauza multe daune. Ficatul nu mai face faţă iar otrăvurile persistă mai mult în organism.

În cele din urmă creierul este afectat mai rapid, crescând riscul apariţiei unor probleme cu memoria, coordonarea, probleme ce pot duce la căderi şi fracturări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel