"Creștem o generație nerecunoscătoare?"

... este întrebarea unei blogerițe, mamă a patru copii, care a renunțat la cariera de scriitoare pentru familie.

Blogerița Marcia Kester Doyle, mamă a patru copii, se întreabă, într-un articol postat pe Huffington Post: "Creștem o generație nerecunoscătoare?". 

Doyle povestește un moment din viața sa, când fiul său, adolescent, i-a reproșat situația financiară grea prin care trec și că nu a făcut nimic pentru familie. 

"El se plângea de problemele financiare pe care le avem și mai avea puțin și arăta un deget învinuitor spre mine. (...) Nu a rezistat să nu mă întrebe când îmi voi lua un job adevărat", scrie Doyle, continuând că ce era mai rău abia urma, când a întrebat-o ce a făcut ea pentru el sau pentru familia lor. 

"Mi-am sacrificat cariera de scriitoare pentru că eram prea ocupată să șterg nasuri"

"Am crescut patru copii în timp ce aveam joburi de acasă, pentru a ajuta familia. Mi-am sacrificat cariera de scriitoare pentru că eram prea ocupată să șterg nasuri, să schimb scutece și să alăptez copiii noaptea, dormind foarte puțin. Ce am făcut pentru copiii mei? Am gătit sute de cine, le-am pregătit pachetele de școală, am făcut curat în casă, am fost voluntar în clasa lor, i-am ajutat cu temele, le-am citit povești, am gonit monștrii despre care credeau că le intră în camere noaptea, le-am șters lacrimile, i-am condus la biserică, la școală, la prietenii lor acasă. Am stat toată noapte cu ei când aveau febră, m-am asigurat că au un acoperiș deasupra capului", scrie Marcia Kester Doyle. 

"Sunt prea mulți tineri care se întreabă ce au făcut părinții lor pentru ei"

Ea precizează că "sunt prea mulți tineri care se întreabă ce au făcut părinții lor pentru ei", subliniind că valorile de altădată au făcut loc narcisismului. "Rețelele sociale și anonimitatea din spatele computerelor ne determină copiii să-și piardă manierele. Lipsa de respect pentru figurile autoritare este întărită de programele televiziunilor care înjosesc adulții", mai scrie Doyle. 

"Oamenii au abandonat simplitatea pentru extravaganță și aceasta nu este lumea în care copiii și nepoții noștri ar trebui să crească"

Marcia Kester Doyle adaugă că generația sa a crescut fără telefoane mobile, computere și Internet de mare viteză, nu a avut nevoie de jocuri video și de 500 de posturi de televiziune pentru a se distra și indiferent dacă erau săraci sau bogați, apreciau mâncarea și hainele pe care le primeau, oamenii fiind judecați atunci după merite și comportament. După 50 de ani, însă, după cum notează Doyle, societatea a evoluat și contează mai mult valorile materiale, decât cele umane. "Oamenii au abandonat simplitatea pentru extravaganță și aceasta nu este lumea în care copiii și nepoții noștri ar trebui să crească", scrie Doyle.  

Doyle scrie că nu-și regretă alegerea de a renunța la cariera de scriitoare pentru a avea grijă de copii, pentru că ai săi copii au învățat să aprecieze că nu pot primi totul pe un platou de argint. Speră, însă, ca etapa prin care trece cel mai mic fiu al său să fie un moment caracteristic adolescenței și că va aprecia lucrurile mici din viață care, cândva, vor deveni adevăratele momente de valoare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel