Potrivit unor studii, până la 12% dintre femei prezintă alergie la spermă, iar afecţiunea poate fi uneori foarte severă, ajungându-se la şoc anafilactic, scrie CSD. Singurele soluţii pe care le au femeile alergice la spermă sunt abstinenţa şi folosirea prezervativului.
Femeile cu vârste între 20 şi 30 de ani se pare că sunt cele mai afectate de alergia la spermă, potrivit medicului Michael Carroll, lector în medicina reproductivă la Manchester Metropolitan University, UK.
Simptomele apar, de cele mai multe ori, în maximum o oră de la contactul sexual neprotejat şi includ iritaţii, senzaţie de arsură, mâncărime, micţiuni dureroase, apariţia eczemelor, toate acestea putând fi uşor confundate cu semnele dermatitei sau ale unei infecţii transmisibile pe cale sexuală.
În aceste condiții, chiar dacă femeia schimbă partenerul, aceasta nu va scăpa de probleme provocate de alergie. Potrivit specialistului, alergia nu este provocată de spermatozoizi, ci de una dintre substanţele ce se găsesc în lichidul seminal, cel mai porobabil o glicoproteină eliberată de prostată.
Cum pot fi tratate alergiile la spermă
Singurele soluţii pe care le au femeile alergice la spermă sunt abstinenţa şi folosirea prezervativului. În cazul în care doresc să aibă copii, ele sunt nevoite să apeleze la un medic specializat în tehnici de reproducere asistată, care să le ajute să rămână însărcinate separând spermatozoizii de lichidul seminal.
Alergiile la spermă trebuie tratate cu toată seriozitatea, în timp acestea putând ajunge până la șoc anafilactic, spune dr. Mathelier-Fusade alergolog la spitalul Tenon din Paris.
Specialiștii apelează la diverse metode al căror scop este scăderea sensibilității la sperma:
– se fac injecții subcutanate cu cantități mici de lichid seminal timp de câteva săptămâni. Acest tratament, asemănător cu cel din alergiile comune, trebuie susținut în paralel de sexul neprotejat.
– se separă proteinele din spermă și se testează la nivel cutanat sensibilitatea pentru fiecare tip în parte. Odata identificată proteina ce cauzează alergia, se fac injecții de desensibilizare la intervale de 10-15 minute utilizând concentrații din ce în ce mai mari. După ce desensibilizarea s-a produs, materialul seminal este introdus în vagin.
Metode auxiliare:
- partenerul trebuie să bea multă apa înaintea actului sexual.
– la recomandarea medicului, folosește lubrifianti locali. (sursa: doctorulzilei.ro)
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu