Cele mai frumoase ruine din lume

Deși aparțin strămoșilor noștrii și unor civilizații care nu mai există, ruinele reprezintă dovada vie a existenței celor dinaintea noastră. În egală măsură, ele sunt minuni ale arhitecturii, rezistând mii de ani, calitate pe care clădirile din ziua de azi nu o au.

Dintre toate ruinele din lume, există câteva care îți pot oferi experiențe de neuitat.

Machu Picchu, Peru

Călătoria către Machu Picchu este superbă. Anual, aproximativ 25.000 de oameni aleg o rută directă către ruine și parcurg 43 de kilometri pe jos, în câteva zile. Deși e destul de mult de mers, peisajele minunate de pe Anzii Peruvieni oferă e experineță nemaipomenită.

Ruinele se află la o altitudine de 2,430 de metri, deasupra Vării Sacre a Incașilor. Ruinele spun povestea unei zone agricole, care avea și o zonă urbană, în care locuitorii se puteau duce la temple sau puteau relaxa în piață.

machu_picchu

Acropolis, Greece

Magazinele, mașinile, traficul din centrul Atenei te face să uiți că istoria veghează asupra orașului de 2.500 de ani. Ruinile de la Acropole, așezate pe o stâncă de 150 de metri și cu o suprafață de 3 hectare, ne arată priceperea romanilor în domeniul arhitecturii.

acropole

Angkor, Cambodgia

Dazastru natural sau un război ar fi putut ruina vechea capitală a imperiului Khmer, dar în cele din urmă natura este cea care a cucerit aceast oraș. Astăzi, pădurea foarte densă din Parcul Arheologic Angkor acoperă ruinele mai multor orașe antice, care se întind pe 200 de km pătrați. Cel mai faimos templu al zonei este Angkor Wat, care este ce mai mare clădire cu scop religios. Dar parcul oferă mai multe curiozități, cum ar fi templul Bayon, pe peretele căruia sunt sculptate nu mai puțin de 11.000 de chipuri.

Piramidele și Sfinxul, Egipt

Un top al ruinelor nu poate exclude piramidele din Egipt și Marele Sfinx. Aceste minuni arheologice are egiptenilor de acum 4000 de ani încă stau în picioare și nu dau semne că s-ar prăbuși. Nici până azi, experții în geometrie nu au putut explica pe deplin modalitatea prin care constructorii egipteni au atins perfecțiunea.

Tikal, Guatemala

Să stai o noapte în orașul mayas, Takal, aflat în nordul Guatemalei, casa a 90.000 de oameni, până să fie abandonat în secolul al zecelea, este o experineță de neuitat. A doua zi, dimineață te poți duce la o plimbare în junglă, apoi poți urca la Templul IV, Templul Șarpelui cu două Capete, pentru a fi martor al celui mai frumos răsărit din lume.

Petra, Iordania

Este un oraș arheologic din Iordania, construit în secolul 6 înainte de Hristos, cunoscut pentru sculpura în piatră și sistemele de conducte de apă. În fosta capitala orașului Nabataeans, se intră pe un culoare îngust și lung de 2 mile, aflat între stânci de 300 de metri. În Petra puteți vizita temple, morminte, altare unde se făceau sacrificii și chiar un amfiteatru roman.

Colosseum, Italia

Colosseumul de la Roma nu mai are nevoie de nicio prezentare. În zilele ei de glorie, ruina veche de 2000 de ani, a fost gazada multor bătălii între gladiatori, sclavi, prizionieri și animale sălbatice, care erau urmărite de 50.000 de oameni. Mai târziu a fost abandonată, iar bucăți din ea au fost folosite la construirea catedralei Sfântul Petru.

Marele Zid Chinezesc, China

Marele Zid Chinezesc are o lungime de 4.500 de mile și a fost construit pentru a apăra cultura și populația de ”lumea exterioară”. Ridicarea lui a durat 2.000 de ani, timp în care mai multe dinastii și-au adus contribuția. Cea mai populară secțiune a zidului este ”Marele Zid Badaling”, în apropiere de Beijing.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel