Cele 6 obiceiuri care țin căsniciile puternice

cuplu_fericit
cuplu_fericit

Iată ce spun specialiștii în psihologia cuplului: “Primul lucru pe care îl observăm la cuplurile fericite este că se cunosc foarte bine, știu care sunt diferențele dintre ei”, explică Darren Wilk, psihoterapeut, specialist în psihologia cuplului.

Iată care sunt pașii spre o căsnicie fericită și de durată, informează Science Daily.

1.Cererile sunt favoruri, nu obligații. Atunci când îi ceri soțului sau soției să facă anumite treburi (fie că e vorba de treburi casnice sau care au legătură cu copiii), acestea ar trebui prezentate ca și când ți-ar face un favor, și nu ca și când ar fi o obligație de-a lui/ei. “Atunci când îți prezinți nevoile, spune-le cu pozitivitate, nu cu negativitate. ”, explică Wilk.

 2.Fii pozitiv! Cuplurile nefericite sunt, de obicei, concentrate pe negativitate. Nu încerca să descoperi în fiecare zi lucrurile care nu-ți plac la partener, ci lucrurile care îți plac la partener. Dacă nu faci asta, în loc să-ți umpli inima de bucurie, o să ai parte numai de frustrări.

3.Rostește cu voce tare aprecierile. Cuplurile uită deseori să se laude. “În urma unei cercetări pe care am avut-o la Institutul Gottman, s-a dovedit că pentru a avea o căsnicie fericită, la fiecare moment negativ, trebuie să existe măcar unul pozitiv: o laudă, o încurajare, o atingere afectuoasă, o privire drăgăstoasă, un compliment. Cel puțin de trei ori, spune-i ceva pozitiv partenerului tău de viață. ”, explică Darren Wilk.

4.Rememorați amintiri plăcute.“Cuplurile fericite au momente în care pur și simplu stau și povestesc despre lucruri prin care au trecut până atunci. Aceste rememorări spuse cu voce tare schimbă modul de gândire, te fac să te gândești la cum este partenerul și cum este acum relația voastră”, spune Wilk.

5.Nu intra în zona de confort. “Cuplurile fericite își dau întâlnire, se complimentează reciproc, fac lucruri împreună”, spune Wilk. Capcana în care multe perechi cad constă în faptul că, după o anumită perioadă, întră într-o zonă de confort și uită sa facă lucruri mărunte. Relațiile de cuplu sunt un ecosistem foarte fragil, tocmai de aceea și rata divorțurilor este destul de mare.

6.Să știi când partenerul simte nevoia de atenție. În urma unui studiu realizat la Institutul Gottman, la care au participat 120 de cupluri proaspăt căsătorite, s-a constatat că, după 6 ani, 33% dintre aceștia au divorțat. Motivul? Nu au acordat atenție nevoilor partenerului. În schimb, 86% dintre participanții la studiu au rămas împreună, și au mărturisit că au acordat atenție nevoilor de conectivitate ale partenerului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel