Românii investesc sume fabuloase în operații estetice, iar numărul acestora din urmă este enorm.
Vorbim despre o piață de chirurgie estetică de 70 de milioane de euro și de aproape 100.000 de operații estetice, cea mai cerută fiind de mărire a bustului. Aproximativ 200 de chirurgi plastici corectează defectele fizice ale bărbaților și femeilor. Numărul total de medici pare a fi foarte mic, ținând cont că sunt 40.000 de doctori.
Explicaţia stă în faptul că absolvenţii de medicină duc o luptă acerbă pe puţinele locuri disponibile pentru specialităţile chirurgicale, chirurgia plastică fiind printre primele opţiuni ale rezidenţilor. Accesul extrem de dificil la chirurgia plastică şi microchirugia reconstructivă face ca numărul medicilor care profesează să nu depăşească pragul de 200, dintre care jumătate fac parte din Asociaţia Chirurgilor Plastici din România, scrie Businessmagazin.ro.
Femeile sunt cele care apelează cel mai des la bisturiu, dar nici bărbații nu se lasă mai prejos. Aceștia din urmă optează pentru intervenţii cum ar fi corectarea ridurilor, hiperhidroză, dar şi la servicii chirurgicale - abdominoplastie, liposucţie şi rinoplastie.
Cele mai frecvente operații estetice în rândul româncelor sunt mărirea sânilor (peste 8.000), liposucţia (peste 7.000), blefaroplastia (peste 5.000), rinoplastia şi liftingul mamar (circa 3.000), mărirea feselor şi remodelarea vaginală (circa 700), mai notează sursa citată anterior.
De ce își fac oamenii intervenții chirurgicale de înfrumusețare?
Cercetătorii au studiat conceptul frumuseţii şi influenţa lui asupra carierei în repetate rânduri şi au descoperit că oamenii frumoşi tind să producă mai mulţi bani pentru companiile unde lucrează şi, de aceea, sunt priviţi ca angajaţi mai productivi şi mai muncitori. În plus, salariul persoanelor care nu ies în evidenţă prin atuuri fizice este cu până la 15% mai mic decât cel al angajaţilor consideraţi frumoşi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu