Ce trebuie să mănânci, când și în ce cantități

Jurnalista Andreea Sava a explicat ce trebuie să mâncăm, când și în ce cantități.

3 reguli simple pentru o siluetă frumoasă fără efort

1. 5 mese pe zi

Am mai spus asta dar simt nevoia de o recapitulare scurtă. 3 principale și 2 gustări. Am mai explicat că, în felul ăsta, corpul va fi alimentat corespunzător și nu veți mânca mai mult decât aveți de fapt nevoie.

2. Carbohidrați în prima parte a zilei, proteine în a doua

E un truc simplu. Carbohidrații sunt surse de energie mare, rapidă deci se termină repede. Deci trebuie să o consumați tot repede ca să nu se transforme în depozite de grăsimi. Pe când proteinele sunt descompuse cu mai mare efort deci au capacitatea de a stimula arderile metabolice.

3. Hidratare suficientă

De asemenea, am mai explicat că, de foarte multe ori, confundăm setea cu foamea, oricât ar părea de bizar. Pentru a nu mânca inutil, când, de fapt, corpul are nevoie de lichide, aplicați un truc extrem de simplu: când vă este foame, beți un pahar cu apă, așteptați jumătate de oră și mâncați abia apoi, dacă încă vă mai este foame.

În rest, hidratarea se face doar cu apă și ceaiuri, nu cu alte băuturi. În jur de 2 – 2,5 litri pe zi, mai mult pe caniculă și dacă aveți activitate fizică intensă.

Acum că am trecut în revistă alimentele și regulile de bază, să vedem și cantitățile în care trebuie consumate diverse alimente. Adică

Ordinea priorităților alimentare

1. Alimentele de bază

Principala sursă de energie pentru organism trebuie să vină din alimentele de bază care provin din sursă cerealieră, spune profesorul Mencinicopschi, ale cărui principii eu, una, le urmez cu sfințenie. Adică: pâine, paste, fulgi de cereale. Toate din făină integrală. Așadar, contrar tendințelor din ultimii ani care vă spun cât de tare vă îngrașă carbohidrații, aceștia trebuie să fie baza alimentației, nu grăsimile sau dulciurile concentrate.

2. Legumele și fructele

Sunt principala sursă de vitamine și minerale, deci de sănătate. Ele nu trebuie să lipsească din meniul zilnic nici măcar când vreți să slăbiți, deși fructele, prin aportul mare de fructoză, pot îngrășa, deci trebuie consumate cu grijă.

3. Sursele sănătoase de proteine și grăsimi

Lactatele sunt, de asemenea, alimente de bază care trebuie consumate în fiecare zi, pentru aportul de proteine, grăsimi dar și calciu, esențial pentru sistemul osos.

Ouăle, carnea și peștele nu trebuie nici ele să lipsească din alimentația zilnică. Nu le amestecați, însă. Organismul are mari probleme să descompună feluri diferite de proteină.

[citeste si]

Carnea de pui este foarte bună, la fel și peștele. Dar nu le amestecați, cum spuneam.

Carnea roșie este, și ea, esențială pentru sănătate pentru că e principala sursă de fier. Este recomandat să o consumați de 2 ori pe săptămână.

De asemenea, uleiul de măsline, avocado,peștele oceanic, în special somonul, semințele și toată categoria de nuci sunt surse nemaipomenite de grăsimi sănătoase de care în special sistemul nervos are mare nevoie. Cam 20% din aportul zilnic de nutrienți trebuie să fie reprezentat de grăsimi. Citiți continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel