Alianțe globale pentru terapia unor boli grave. Grupul francez Servier, decizii strategice

Pacienții cu boli grave din întreaga lume vor avea acces la terapii revoluționare în următorii ani. Cel mai creativ centru mondial de cercetare, grupul francez Servier, și-a anunțat strategia de dezvoltare. Lansările de noi medicamente vor acoperi patologii pentru care nevoia de soluții este foarte mare: neurologie, reumatologie, diabet și oncologie. Medicamente pentru boala Alzheimer, Parkinson, coreea Hungtinton, scleroza în plăci, pentru cancer colo-rectal sau insuficiență cardiacă sunt doar câteva dintre produsele aflate în diferite stadii de aprobare (23 de medicamente, 17 noi molecule).

Grupul farmaceutic Servier a confirmat decizia de a investi în continuare 25% din cifra de afaceri în cercetarea și descoperirea de noi medicamente. Deținut de o fundație, după moartea fondatorului, în 2014, Servier nu este presat de acționari să ofere dividende, așa că poate aloca fonduri considerabile celor trei centre de cercetare și 15 uzine pe care le deține în întreaga lume. Totuși, pentru a se putea consolida pe piața globală, Servier va realiza parteneriate de afaceri și de cercetare, cu companii din SUA, Japonia și Europa.


Strategia grupului, anunțată la Paris de Emmanuel Canet, vicepreședintele executiv, presupune realizarea unui mediu propice inovării, aducând laolaltă diferite expertize necesare unor proiecte de anvergură, focalizarea pe cercetarea de vârf (proiecte dezvoltate împreună cu Institut de Recherche Paris Saclay) și dezvoltarea unei rețele de parteneriate la nivel internațional, orientate spre zonele cele mai dinamice.


Mini-pompă osmotică implantată sub piele pentru diabetici
Grupul Servier își va consolida poziția de lider în cardiologie, printr-un acord comercial cu gigantul american Amgen. Francezii au acordat Amgen dreptul de a distribui ivabardina, pentru insuficiența cardiacă, în SUA, iar americanii au acordat drepturi exclusive Servier în Europa pentru Omecamtiv mecarbil, un activator selectiv al miozinei cardiace.
Un alt parteneriat, cu Intarcia, a dus la dezvoltarea unei soluții inovative pentru diabet tip II. Primul dintr-o nouă clasă terapeutică, acest medicament va fi administrat o dată sau de două ori pe an, printr-o mini-pompă osmotică, de mărimea unui chibrit, plasată sub piele.

Terapii țintite pentru cancer

Alianța cu grupul de biotehnologie Vernalis și colaborarea cu un centru academic de excelență la nivel mondial (Walter and Eliza Hall Institute of Medical Research, Melbourne) a dus la dezvoltarea unor terapii țintite împotriva cancerului, prin targetarea unor proteine care determină moartea celulelor maligne (apoptoza).
Pentru a pune rapid la dispoziția pacienților un medicament destinat tratamentului cancerului colorectal metastatic refractar, Servier a realizat o alianță cu grupul japonez Taiho, un program de comercializare a produsului Lonsurf la nivel mondial fiind în curs de implementare.
Parteneriatul cu GeNeuro, o companie biotech fondată în 2006 de cercetătorul francez Hervé Perron, care a descoperit legătura dintre un retro-virus și scleroza în plăci, apornit în 2014, iar momentul când va fi accesibil un nou medicament pentru tratarea bolii este aporape.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel