AAV2 - Virusul care ucide cancerul de sân în şapte zile

cancer de san
cancer de san

Cercetătorii de la Virusul AAV2 este un virus găsit în mod curent în corpul omenesc, dar care este inofensiv pentru sănătatea umană. Studii anterioare ale aceloraşi cercetători au arătat că virusul ucide celulele tumorale în cancerul de col uterin, iar acum au reuşit să obţină o versiune a virusului care ucide celulele cancerului de sân.

„Cancerul de sân este cea mai frecventă formă de cancer, la nivel mondial, şi este cea mai importantă cauză a mortalităţii în rândul femeilor“, a declarat Samina Alam, cercetător în domeniul microbiologiei şi imunologiei.

Cancerul de sân este o afecţiune foarte complex de tratat, din cauza multiplelor stagii ale bolii. „Din această cauză, nu se poate pune la punct un tratament univeral pentru toate femeile. În prezent, tratamentul în cazul cancerului de sân depinde de mai mulţi factori, cum ar fi dependenţa de hormoni, invazivitatea şi metastazele, rezistenţa la medicamente sau toxicitatea potenţială. Studiile noastre arată că AAV2, ca entitate, ţinteşte toate gradele canceruluid e sân“, a spus şi Craig Meyers, profesor de mocrobiologie şi imunologie la Penn State College of Medicine, SUA.

Celulele mor în mai multe feluri. Dacă paguba se produce în celule sănătoase, acestea îşi pornesc producţia şi activează anumite proteine care îi permit celulei să „se sinucidă“. Totuşi, în cazul cancerului de sân acest mecanism este adesea dezactivat, în timp ce proteinele care îi permit celulei să se multiplice rămân blocate în poziţia „pornit“. O metodă de a lupta împotriva cancerului este identificarea acestor „modele“ în care mor celulele, adică ceea ce face virusul AAV2, în opinia cercetătorilor de la Penn State.

În experimentele de laborator, celulele canceroase au fost distruse în proporţie de 100% în numai şapte zile, majoritatea celulelor activând „proteina sinuciderii“ în cea de-a cincea zi. „Vedem că virusul ucide celulele canceroase, dar încă nu ştim cum realizează acest lucru. Dacă putem determina care gene sunt folosite, poate le-am putea introduce în terapii. Dacă vom putea determina ce mecanism declanşează virusul, am putea produce noi medicamente care să ţintească aceste mecanisme. Sau am putea folosi chiar virusul“, explică Samina Alam.

Citeşte şi:

A fost descoperit medicamentul care poate ucide toate tipurile de cancer

Inovație în oncologie: Cancerul, tratat cu cancer

Şofranul poate distruge tumorile canceroase, cu efecte secundare minime

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel