Tutankhamon avea un picior diform şi suferea de boli grave. Cum arăta faraonul

Faraonul Tutankhamon nu arăta nici pe departe cum este înfățișat de masca mortuară și stauile descoperite, ca un tânăr puternic și frumos.  Cercetătorii au realizat adevăratul portret al copilului-faraon, din cauza mormântului acestuia care a fost descoperit intact.

Analizând mumia faraonului, care a murit la vârsta de 18 ani, cercetătorii au aflat că Tutankhamon avusese un picior diform, fiind nevoit să meargă cu ajutorul unui baston. De asemenea, avea dinţi de iepure, proeminenţi şi şolduri foarte late, ca de femeie, potrivit Daily Mail.

Reconstituirea înfăţişării sale a fost realizată cu ajutorul unei autopsii virtuale, compusă din peste 2.000 de imagini computerizate, completată de o analziă genetică a familiei faraonului.

Astfel, tânărul rege a avut numeroase probleme de sănătate, mai ales din cauza unui dezechilibru hormonal, iar acest aspect ar putea avea legătura cu moartea sa prematură.

Acum, cercetătorii spun că el a moştenit probabil o boală genetică. Cât despre cursele de care, această distracţie ar fi fost imposibilă având în vedere piciorul său deformat, astfel că mitul morții faraonului în urma unei crime sau a unui accident de car a fost spulberat.

Citește și: Misterul morții lui Tutankhamon a fost dezlegat

Totodată, Albert Zink, de la Institute for Mummies and the Iceman din Italia, a aflat care sunt părinţii lui Tutankhamun, în urma unei analize genetice a familiei regelui.

Astfel, tatăl lui a fost faraonul eretic Akhenaten, iar mama lui sora acestuia. Incestul nu era condamnat în Egiptul antic, iar vechii egipteni nu ştiau ce riscuri implică pentru sănătatea urmaşilor aceste practici sexuale.

În familia lui Tutankhamun au mai existat rude care au suferit de boli provocate de dezechilibre hormonale şi care au murit prematur.

În mormântul faraonului au fost găsite 130 de bastoane, alături de alte obiecte extrem de valoroase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel