Greșelile gramaticale, incoerența discursivă sau atașarea unor fotografii nepotrivite se numără printre cele mai frecvente greșeli în completarea Potrivit Ralucăi Elgyar, senior HR consultant la Adecco România, greșelile care determină un răspuns negativ din partea angajatorilor sunt: greșelile gramaticale, incoerențe discursive și de evoluție în carieră. Totodată, recrutorii preferă să-i lase șomeri pe deținătorii de CV-uri cu poze "ciudate" (pe plajă, în rochii de seară, etc.).
Candidații în căutarea unui loc de muncă trebuie să respecte câteva reguli în realizarea CV-ului, pentru a nu rata șansa unui job înainte de interviu.
Cum arată CV-ul perfect
Raluca Elgyar, citată de Economica.net, a susținut că fotografia din CV trebuie să fie business. "O fotografie care să arate candidatul așa cum vine el la interviu: cu cămașă, sacou, cu fața spre cameră, serios sau cu un ușor zâmbet (dar nu vorbim de zâmbet de vacanță), fără ochelari de soare pe față sau pe cap, nu în maieu sau cu umerii goi", a spus consultantul HR.
Pe de altă parte, lipsa unor obiective de carieră coerente și schimbările dese de joburi sunt alte "greșeli" în redactarea CV-ului. De aceea, trebuie ca, la completarea rubricii obiectivelor de carieră, aceasta să aibă relevanță pentru jobul pentru care aplică.
Specialiștii recomandă personalizarea CV-ului de fiecare dată când se aplică pentru un job.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu