Politicul, scos din numirea conducerii Parchetelor. Mircea Drăghici: A fost nevoie de 7 ani!

Deputatul PSD, Mircea Drăghici, într-o intervenție, marți, în Parlament arăta faptul că "în 2011 vorbeam, de la tribuna Parlamentului, despre nevoia reformării reale a Justiției și a instituțiilor sale, susținând creșterea rolului CSM în promovarea în carieră și argumentând necesitatea unor legi privitoare la răspunderea magistraților și la organizarea judiciară". Camera Deputaților a adoptat, marți, legile Justiţiei, reexaminate ca urmare a deciziilor Curţii Constituţionale.

"A fost nevoie de 7 ani pentru ca societatea noastră să fie pregătită să facă acest pas firesc!

Astăzi însă putem în sfârșit să aducem echilibru și normalitate în Justiția românească, prin îndepărtarea politicului de luarea deciziilor în numirea conducerii Parchetelor", a declarat deputatul Mircea Draghici.

Declarația deputatului Mircea Drăghici din 22 martie, 2011

Declaraţie privind justiţia din România.

"Doamnelor şi domnilor deputaţi,

Legea răspunderii magistraţilor ar fi trebuit să constituie o prioritate a Guvernului şi a Parlamentului. Din nefericire, deşi în repetate rânduri, de câţiva ani buni i s-a cerut Ministerului Justiţiei şi Ministerului Public să vină cu un astfel de proiect de lege, cele două instituţii se fac că nu aud.

În tot acest timp s-a creat în unele zone ale ţării un mecanism represiv, foarte asemănător cu poliţia politică de dinainte de 1989, cu diferenţa că astăzi, mecanismul represiv se simte mult mai confortabil în probarea acuzelor, bazându-se în 99% din cazuri pe telefonia mobilă.

[citeste si]

Astfel, sunt scoase din context înregistrări telefonice din urmă cu 5-7 ani şi formulate capete de acuzare, aşa cum se întâmplă în cazul domnului Constantin Nicolescu de la Argeş, judeţ din care vin şi eu. Pe aceeaşi stenogramă a patronului de la PIC şi un angajat al acestuia au fost arestate două persoane: arbitrul Gheorghe Constantin şi, după câţiva ani buni, Constantin Nicolescu, pentru aceeaşi sumă de bani invocată în convorbire şi cu aceeaşi presupusă destinaţie, cu deosebirea ca prescurtarea CCA, în cazul arbitrului a fost interpretată drept Comisia Centrală de Arbitri, iar în cazul Nicolescu, culmea, drept Consiliul Judeţean Argeş!

Am ieşit în acele clipe pe posturile naţionale de televiziune şi am apărat dreptul oricărui cetăţean de a fi judecat în stare de libertate. Am primit avertizări încă de la acele momente că dacă nu mă astâmpăr, voi face parte şi eu din dosarul Nicolescu. Le-am interpretat atunci ca simple ameninţări fără fond.

Nu peste mult timp, în aceste zile, asist la punerea mea sub învinuirea de complicitate la acuzaţia pusă în cârca domnului Nicolescu, trafic de influenţă asupra primarilor din Argeş. De parcă preşedintele Consiliului Judeţean Argeş ar avea nevoie de complici pentru a-şi îndeplini aşa cum se cuvine datoria faţă de administraţia judeţeană.

Precizez că la data înregistrărilor invocate nu deţineam nicio funcţie de demnitate publică!

Modul foarte grăbit în audierea pe bandă rulantă a primarilor din judeţ, comportamentul abuziv al procurorilor care nu lasă martorii să fie asistaţi de avocaţi, faptul că nu mi se prezintă niciun element material sau probă din care să reiasă calitatea mea de învinuit, punându-mă în imposibilitatea de a mă apăra prin dovedirea probelor ca fiind netemeinice, articolele din presa locală - care vorbesc despre faptul că se doreşte să fiu un nou caz Ridzi/Păsat, dar, de această dată, de la opoziţie, cu orice preţ, toate acestea mă îndreptăţesc să vin astăzi public la tribuna Parlamentului şi să vă prezint aceste lucruri foarte grave.

Se doreşte cu orice preţ repararea imaginii publice prin contrafacerea de urgenţă a unui dosar în dreptul unui deputat incomod din opoziţie, domnilor colegi? Poate ar putea cineva de la Cotroceni să ne răspundă.

Doamnelor şi domnilor deputaţi,

Vă anunţ că cei care folosesc astăzi maşinăria DNA au dat naştere la un mecanism cu iz de cătuşe, care mâine poate să lucreze împotriva dumneavoastră sau a oricărui român ce incomodează puterea!

De aceea, eu cred cu tărie că va trebui făcută o reală reformă a justiţiei şi a instituţiilor, precum DNA, care trebuie scoasă de sub control guvernamental prin Ministerul Public şi mutată sub coordonarea Consiliului Superior al Magistraturii. Vă invit, stimaţi colegi, să facem acest lucru până nu este prea târziu, până când victimele DNA nu vor fi într-un număr foarte mare şi până când nu se vor crea nemeritat şi iremediabil, de cele mai multe ori, traume fizice şi psihice asupra celor hăituiţi de DNA şi a familiilor lor.

Vă mulţumesc.

Aşa să ne ajute Dumnezeu!"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel