Cum poți să ai un somn odihnitor

femeie dormind
femeie dormind

Dacă în timpul serviciului nu dați randament din cauză că vă simțiți obosiți, este posibil ca nu activitățile din weekend să fie de vină, ci calitatea somnului din timpul săptămânii.Persoanele care dorm puțin sau au un somn slab calitativ sunt predispuse la depresie, probleme de memorie și creștere în greutate. Pentru a vă îmbunătăți calitatea somnului trebuie să aveți în vedere câteva aspecte importante.

Îinchideți electronicele din dormitor cu 30 de minute înainte de somn și evitați laptopurile, tabletele sau telefoanele mobile lângă pat. Lumina albastră care este emisă de acestea  poate scădea producția de melatonină, afectând procesul natural al somnului. Dacă aveți nevoie să fiți treziți la o anumită oră, alegeți un ceas deșteptător.

Asigurați-vă că dormitorul este liniștit.  Dacă aveți probleme cu zgomotul de afară, investiți într-o tehnologie care să producă “zgomot alb”. Dacă aveți un iPhone puteți să descărcați o aplicație "white noise".

Cireșele influențează producerea melatoninei – hormonul somnului. Înainte de culcare este recomandat să consumați un pahar de suc din aceste fructe. Cercetările au arătat că acest lucru ajută unii oameni insomniaci.

Țineți cont și de câte grade sunt în cameră. Recomandarea medicilor este de 21 de grade Celsius. Un dormitor răcoros permite scăderea ușoară a temperaturii corpului, lucru necesar adormirii.

Un factor perturbator este folosirea aceleiași pilote cu o altă persoană. În caz că împărțiți patul cu cineva, asigurați-vă că fiecare persoană are propria pătură, ca să evitați să fiți dezvelit pe timpul nopții.

Alegeți să vă dezvoltați o rutină înainte de somn timp de 20-30 de minute. O baie fierbinte sau cititul unei cărți într-o lumină slabă vă va ajuta să adormiți mai repede.

Dacă aveți nevoie de un pui de somn după-amiaza, renunțați la idee după ora patru, sau dormiți mai puțin de 45 de minute. În caz contrar, somnul de noapte nu va mai fi același.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel